Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er årsaken til en herniated plate Protrusion?

Hva er årsaken til en herniated plate Protrusion?

En herniated plate oppstår når huset holder gel-lignende væske mellom ryggvirvlene - kjent som spinal plate - brudd og presser mot nervene i ryggraden. Uttrykket "herniated plate utvekst" er faktisk en misvisende benevnelse, som et fremspring og en prolaps er to forskjellige tilstander. En utvekst oppstår når spinal platen buler utover, men gel-aktig væske forlater ikke spinal platen. Med andre ord, vil ikke rotere platen ikke briste, noe som vil bli betegnet en herniated plate. Når folk nevner en herniated plate utvekst, de er faktisk henviser til en plate utvekst, ikke en prolaps.

Konseptet bak begrepet "herniated plate utvekst" er fortsatt det samme: gel-aktig væske er inne i en innkapsling, og når det innkapsling buler utover, oppstår en utvekst. Når det utstikket fører til et brudd, har en herniated plate skjedde. Disse forholdene er forårsaket av spinal kompresjon, noe som kan skje når ryggraden tåler et direkte traume, en vanskelig vridende bevegelse, eller en gradvis nedbrytning av spinal platen selv. En herniated plate eller en herniated plate utvekst - bare kjent som en plate utvekst - kan føre til andre helseproblemer som isjias, smerter i korsryggen, kronisk hodepine og leg smerter.
annonse

Regular tunge løft kan føre til en herniated plate eller herniated plate utvekst. Den konstante kompresjon av ryggraden kan sette urimelig påkjenning på ryggrad, som fører til en bule eller brudd. Idrettsutøvere ofte tåle herniated plater på grunn av den vanlige belastning på ryggraden, og vanlige kronglete bevegelser kan også føre til at sannsynligheten for en herniated plate eller utvekst. Skader er ikke begrenset til idrettsutøvere bare, men som lange perioder med sittende eller stående kan også føre til spinal kompresjon. Automobile ulykker eller fall kan også føre til en direkte traume som resulterer i spinal kompresjon.

Dårlig holdning mens du sitter i en kontorstol kan føre til en herniated plate, spesielt hvis personen ikke trener regelmessig. Som muskler svekkes, kan de ikke lenger støtte ryggsøylen på den måte at de er utformet for å. Ryggraden er da mer sannsynlig å komprimere, spesielt hvis kontorstol gir ikke tilstrekkelig lumbal støtte samt nakke og skulderstøtte. En vanlig trening rutine som styrker kjernemuskulaturen i kroppen - det vil si den nedre ryggmuskulaturen, mage muskler og hofte og lyske muskler - kan bidra til å forhindre en herniated plate eller en utvekst i fremtiden. Regelmessig stretching kan også bidra til å holde musklene i ryggsøylen sunn og smidig, noe som igjen vil hindre spinal kompresjon.