Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hvordan kan jeg forebygge grå stær?

Hvordan kan jeg forebygge grå stær?

I de fleste tilfeller, katarakt er et resultat av aldring eller av genetisk disposisjon, og det kan ikke alltid være mulig å hindre dem. Det finnes mange studier nå på ulike anti-aldring vitaminer eller stoffer som finnes i mat som kan ha anti-oksiderende effekt og fremme bedre helse øye eller forhindre grå stær fra forming. Slike studier er fortsatt i sin spede begynnelse, men foreslår at enkelte antioksidanter som vitamin C, A og E, og mineralet lutein kan fremme øyehelse. Unngå solskader på øynene ved å bruke beskyttende solbriller kan også holde øyne "yngre" lenger.

Noen ganger grå stær er forårsaket av medisiner, øyeskader eller medisinske tilstander. I disse tilfellene kan konkrete tiltak iverksettes for å forhindre grå stær. Hvis du tar steroider, særlig de påføres direkte på øynene, eller visse beroligende midler og medisiner for hudsykdommer som psoriasis, kan du være i stand til å forebygge grå stær ved å bytte til forskjellige medisiner. Spesielt steroid øyedråper medisin har vist en høyere forekomst av katarakt utvikling. Mange bruker slik medisin for sesongmessige allergier, og du kan forhindre grå stær ved å bytte til oral allergi medisiner i stedet. Sjekk med legen din om medisiner du tar som har vist stor risiko for grå stær og se om alternative meds kan erstattes som ikke bære denne risikoen.
Annonse

Folk med diabetes har høy risiko for å utvikle grå stær, spesielt når blodsukkernivået er ikke under kontroll. Det er viktig å jobbe med en lege når du har diabetes og nøye overvåke blodsukkernivået jevnlig. Opprettholde et sunt blodsukkernivå kan bidra til å forebygge grå stær.

Røykere har en tendens til å ha større risiko for å utvikle grå stær. Dette er enda en grunn til at du bør vurdere å slutte å røyke. Du kan ikke bare spare deg selv fra ødeleggelsen av kreft, men også fra katarakt skyldes den aldrende effekter av røyking.

Grå stær kan danne dersom en person opprettholder en øyeskade. Selv om du kanskje ikke alltid vet at du kommer til å få en øyeskade, hvis du arbeider i noen yrker hvor øyeskader er mulig, holde vernebriller på hele tiden for å holde øynene beskyttet. Det er viktig å ikke være lettvint om sikkerhetsutstyr selv om du er dyktig i jobben din.

Selv om det ikke alltid er mulig å forebygge grå stær, kan regelmessige øye eksamener å diagnostisere katarakt tidlig i formasjon, da det kan være mulig å behandle dem gjennom en rekke kirurgiske teknikker. Siden grå stær kan alvorlig påvirke synet på senere stadier, og kan være vanskeligere å behandle, er tidlig behandling viktig. Det er også like verdifullt å se en øyelege eller optiker hvis du merker at synet er å få uskarpe, noe som kan foreslå enten katarakt eller glaukom. Tidlig behandling av noen av disse forholdene kan bidra til å holde øynene friske i lang tid framover.