Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er Hip slitasjegikt?

Hva er Hip slitasjegikt?

Hip Artrose er en tilstand der bein festet til hofteleddet ikke kan bevege seg ordentlig. Hofteledd er dekket med en beskyttende barriere kjent som leddbrusk
, noe som bidrar til å dempe området mellom hofteledd og lår bein. Når leddbrusk begynner å utarte, vil hofteleddet begynner å skrap mot lår bein under bevegelse og gjøre walking smertefull eller vanskelig.

Symptomene på hofteartrose utvikle langsomt og kan variere i perioder med utvidet fysisk aktivitet. Symptomene kan starte som ømhet i nærheten av rumpe, lår eller lyske. Som tilstanden blir verre, friksjonen mellom hofteleddet og lår bein kan føre til totalt tap av leddbrusk og føre til unormale ekstra bein vekster kjent som bein spurs. Personer med alvorlig hofteartrose vil typisk også gå med en krykke som tilstanden utvikler seg.

Det finnes ingen eksakte årsakene til slitasjegikt i hoftene, men det er en rekke faktorer som kan bidra til sannsynligheten for å utvikle tilstanden. Personer med en familie historie av tilstanden er mer sannsynlig å få det, så vel som de som lider av hip skader tidlig i livet. Som mennesker alder, kan deres bein blir tynnere og mer utsatt for forverring av slitasjegikt. Fedme kan sette ekstra stress på hofteledd og forårsake leddbrusk å slites bort.
annonse

En lege kan diagnostisere hofteartrose ved å flytte pasientens ben å sjekke for smerte eller klikke lyder som kan være et tegn på lår bein gni hofteledd. En pasient kan også gå og stå på ett ben for å avgjøre om han eller hun har en betydelig halte eller mangel på hip styrke indikasjon på tilstanden. For å sikre pasientens symptomer skyldes ikke en annen tilstand, kan en lege også kjøre røntgen for å se etter bein anspore utvikling.

Hip slitasjegikt har ikke en kur, men symptomene kan behandles. Milde tilfeller av tilstanden kan behandles ved å begrense fysisk aktivitet som legger press på leddene, samt å ta anti-inflammatoriske medisiner. Ettersom tilstanden utvikler seg, kan en person være i store smerter hele tiden, slik at en lege kan utføre total hofteprotesekirurgi for å lindre friksjonen mellom hofteledd og lår bein. Han eller hun gjør et snitt og kirurgisk feste en protese nær hofteleddene som kan hjelpe leddene og bein beveger seg mer jevnt og hindre smertefulle friksjon.