Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva Er Marsh Test?

Hva Er Marsh Test?

The Marsh-testen er en laboratorietest utviklet på 19-tallet for å se etter spor av arsenikk i en prøve. Den er oppkalt etter James Marsh, kjemikeren som utviklet den i frustrasjon fordi eksisterende arsen testing var ikke alltid like følsom som det måtte være. Han ønsket også å utvikle en metode som ville imponere juryer med sin pålitelighet, noe som gjør det lettere å bevise involvering av arsen i forgiftningstilfeller. Dette var et problem så tilbakevendende i det 19. århundre at en av arsen kallenavn var "arv pulver," refererer bruken i drapene på ubekvemme slektninger.

Folk som har brukt denne giften dyktig kan indusere koleralignende symptomer i sine ofre. Dødsfall ble ofte tilskrives naturlige årsaker, og i tilfeller der forgiftning ble mistenkt, var det ikke alltid mulig å identifisere arsen. James Marsh satt ut for å endre det, og i den prosessen, han utviklet en test så effektivt at det bidro direkte til et fall i frekvensen av arsenikkforgiftning.

Hans test involvert omsette en prøve fra en sak med sink og syre. Dette ga en blanding av gasser som kan føres gjennom et oppvarmet rør, slik at avleiringer bak. Ved å undersøke de forekomster, kan det laborant bestemme om arsen hadde vært tilstede i den opprinnelige prøven, og i hvilken konsentrasjon. Konsentrasjonen bestemmelsen ble gjort ved å sammenligne Marsh testresultater med fotografier av testresultater fra prøver av kjent konsentrasjon.
Ad

Den relativt enkle Marsh test kunne brukes i retten for å vise juryer som arsen hadde vært involvert i et dødsfall og for å vise at konsentrasjoner av giften var dødelige. Dette gjorde det mye vanskeligere å drepe mennesker med arsenikk uten frykt for å bli oppdaget. Sin test kan også bli brukt til å sjekke renheten prøven i andre situasjoner, for eksempel bekymringer om mat forurenset med arsen. I løpet av det 19. århundre, ble mange matvarer og medisiner er forurenset av dårlige håndteringsrutiner, manglende kunnskap, eller ingrediens substitusjon, gjør kvalitetstesting kritisk for sikkerheten.

Noen forbedringer ble gjort i Marsh testen over tid, herunder bruk av tester for å bekrefte at de reaktive agenter og utstyr var arsen før testing. Dette sikret nøyaktige testresultater fri for forurensning. Andre tester er tilgjengelig for å sjekke for arsen i moderne laboratoriefasiliteter, men Marsh testen brukes fortsatt i student utdanning og demonstrasjoner av det som er kjent som "damp-generasjon analytisk kjemi", en familie av beslektede teknikker for å identifisere de enkelte komponentene av kjent prøver.