Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er Herpes Whitlow?

Hva er Herpes Whitlow?

Herpes whitlow er en smertefull hånd infeksjon eller lesjon som vanligvis innebærer en eller flere fingre. Det er vanligvis forårsaket av herpes simplex virus 1, men noen ganger det er forårsaket av herpes simplex virus 2. Det rammer vanligvis helsefagarbeidere, som for eksempel tannleger. Symptomene kan behandles og tilstanden varer vanligvis flere uker.

Folk som er berørt av postherpetisk whitlow vanligvis klager over smerter i fingre og hevelse i ett eller flere fingre. Det er noen ganger lesjoner på fingrene også. Tommelen og pekefingrene er vanligvis de berørte fingrene, selv om noen finger kan vise tegn på postherpetisk whitlow. Mange mennesker med tilstanden har feber før den smerte og hevelse vises i fingrene.

Folk er mest utsatt for postherpetisk whitlow er helsearbeidere som er utsatt for genital eller muntlige sekreter som inneholder herpes simplex 1 eller 2 virus. I tillegg har folk som bryr seg om andre som har lesjoner på fingrene fra postherpetisk whitlow er i faresonen. Barn er ofte påvirket, spesielt hvis de suger tommeltotter. Også folk med svekket immunforsvar er utsatt for smitte, og selv for sjeldne komplikasjoner.
annonse

Medisinsk oppmerksomhet kan være nødvendig for å behandle symptomer på herpes whitlow, selv om lite kan gjøres for å behandle selve sykdommen. Det anses å være en selvbegrensende sykdom, noe som betyr at det vil være rundt for en begrenset tid eller kjøre et begrenset kurs. Acyclovir kan være foreskrevet for å hjelpe forkorte varigheten av symptomene og hindre gjentakelse av tilstanden. Antibiotika vanligvis bare anbefales hvis en sekundær super-infeksjon resultater fra lesjoner.

Den beste måten å forebygge postherpetisk whitlow er å unngå eksponering for sykdommen. Folk som jobber i helsesektoren kan beskytte seg ved å vaske hendene og bruke hansker. I tillegg bør folk med lesjoner advares mot å spre viruset til andre mennesker, spesielt hvis de har omsorg for barn.

Komplikasjoner er sjeldne for mennesker berørt av postherpetisk whitlow, spesielt hvis deres immunforsvar ikke blir kompromittert. I tillegg er de fleste mennesker forventes å fullt igjen fra viruset i tre til fire uker. Pasienter bør informeres om at sykdommen kan lett spre seg til andre områder av kroppen og til andre mennesker hvis behandling er ikke tatt for å begrense sekret. Som med enhver medisinsk tilstand, bør eventuelle spørsmål rettes av en medisinsk faglig.