Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er Demonophobia?

Hva er Demonophobia?

Demonophobia er en mental tilstand som beskriver en person som har frykt for demoner eller onde ånder går utover hva som ville bli betraktet som normalt. De vanligvis føler at de blir stadig truet av usynlige ånder, ofte i den grad at frykten forstyrrer deres daglige liv. Demonophobia, som andre fobier, er ansett som en frykt som ikke er rasjonelle, og kan noen ganger føre til alvorlige psykiske plager. Frykt for demoner er generelt ansett som en av de mer sjeldne fobier, selv om mange mennesker opplever noen grad av uro om de overnaturlige og overnaturlige vesener.

Symptomer på demonophobia vanligvis presenterer seg selv når personen er følelsen en tenkt umiddelbar trussel. Eskalerende hjerterytme, svetting, og en overveldende følelse av panikk er alle symptomer assosiert med demonophobia. I noen tilfeller kan frykten for demoniske entiteter føre til panikkanfall, som noen ganger fører til voldelige skjelving og hyperventilering.

Folk som lider av demonophobia, som i andre fobier, vanligvis går langt for å unngå det de mener er en uunngåelig konfrontasjon med onde ånder og deres ilk. Ifølge legenden kan demoner få innpass i den menneskelige verden ved hjelp av Ouija brett og andre overnaturlige verktøy, så mange mennesker som lider av demonophobia vanligvis unngå kontakt med elementer knyttet til det okkulte. I tillegg kan de unngå å se filmer som omhandler overnaturlige emnet. De kan også være redd for mørket, spesielt når de er alene.
Ad

Studier indikerer at de fleste som lider av demonophobia innser at deres frykt er ubegrunnet, men det gjør lite for å kontrollere sin fobi. I noen tilfeller er deres fobi så alvorlig, at de kan selv synes det er vanskelig å snakke om demoner, som er nødvendig i de fleste rådgiving utformet for å kurere sykdommen. Av denne grunn, kan behandlingen av demonophobia være vanskeligere enn behandling for andre typer fobier.

fobi behandlinger kan variere sterkt, avhengig av personen og deres komfortnivå. En av de mer populære og tradisjonelle former for behandling av fobier innebærer langsom og forsiktig eksponering til gjenstand for irrasjonell frykt. Siden demoner og ånder er generelt ansett imaginære, kan en terapeut oppmuntre pasienten til å se noen minutter av en film som involverer demonisk fagstoffet. En annen metode kan være korte diskusjoner med demoner som tema. Fobi eksponering behandling vanligvis arbeider for å sette pasienten i en situasjon der de kan føle en grad av sikkerhet før konfrontere sin frykt.