Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er en fekal okkult blod test?

Hva er en fekal okkult blod test?

fekal okkult blod test er en bestemt lab test som brukes til å finne blod i avføringen. Begrepet okkult betyr skjult. Denne testen er noen ganger referert til som en krakk quaiac test. Et positivt testresultat kan være et tidlig tegn på tykktarmskreft. Dette er grunnen til at mange leger er avhengige av denne testen for å gi dem en idé om når ytterligere forsøk kan være nødvendig.

fekal okkult blod testing er lett å gjøre. Mange mennesker vil være i stand til å utføre denne testen hjemme med et kit levert av legen. En liten prøve av avføring blir oppnådd ved hjelp av en av tre applikator. Krakken er smurt på en test kort, og kortet blir deretter forseglet og tatt tilbake til legekontoret. Vanligvis vil legen ønsker å få tre avførings guaiac tester fra tre forskjellige avføringsprøver.

Når legen mottar prøven kort, vil han søke å utvikle et middel til prøven. Hvis agenten blir blå, betyr det at det kan være til stede blod. Det er mulig for disse prøver for å påvise blod i små mengder. Testen vil begynne å slå positivt hvis du har så lite som to teskjeer (10 ml) av blod i avføring.
annonse

Tykktarmskreft er ikke den eneste tilstand som kan føre til et positivt resultat ved bruk av denne type blodprøve. Personer som har blødende magesår eller divertikulitt kan teste positivt for blod i avføringen. En fekal okkult blod test ikke er i stand til å diagnostisere kreft. Det er bare et verktøy for å indikere det kan være et problem.

Før en person utfører en fekal okkult blod test, bør han unngå rødt kjøtt og vitamin C-tilskudd. Disse to tingene kan noen ganger føre til et falskt positivt resultat. Det er også visse matvarer som kan produsere en falsk positiv. Rødbeter, gulrøtter og blomkål er bare noen få matvarer som kan gjøre testen være falskt positive.

Et individ bør ikke utføre avføring okkult blod testing hvis hun har diare eller er på hennes periode. Forstoppelse og hemorroider flare ups ville være grunn til å utsette testing også. Disse betingelsene er alle mindre problemer, men de kan produsere små mengder av blod i avføringen.

Visse medisiner som jern supplement og vismut produktene kan gjøre avføringen blir svart. Svart avføring er et tegn på øvre gastrointestinal blødning. Utføre avføring okkult blod testing kan hjelpe avgjøre om svart avføring er forårsaket av blødning eller medisiner.

Det anbefales at personer over 50 år har en årlig fekal okkult blod test. Dette bør være en rutinemessig screening mye som en årlig celleprøve eller mammografi. I de fleste tilfeller, når kreften oppdages tidlig, er sjansene mye bedre for langvarig overlevelse.