Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er symptomene på konjunktivitt hos babyer?

Hva er symptomene på konjunktivitt hos babyer?

konjunktivitt hos barn kan føre til en rekke symptomer, som kan variere avhengig av den underliggende årsaken til problemet. Den vanligste indikasjon på tilstanden er rødhet i det hvite i øynene, som er grunnen til at det er allment kjent som rosa øye. Dette kan påvirke det ene øyet eller begge deler, eller det kan starte i den ene og deretter spre seg til den andre. Ofte vil babyer øyne rive opp og vann når de har øyekatarr; de kan også ha en tykk, gulaktig utflod fra øynene. Noen babyer øyne kan bli hovne og kløende, og andre kan ha symptomer som rennende nese eller hoste.

Reddish, blodskutte øyne er det primære symptom på konjunktivitt hos spedbarn, og er felles for alle former av tilstanden . En eller begge øyne vanligvis utvikle en rosa nyanse i det hvite; ofte felger av øyelokkene blir rød og betent også. Dette skyldes irritasjon i konjunktiva, som er en gjennomsiktig hinne som ligger over innsiden av øyelokkene og det hvite i øynene.
Ad

Utslipp fra øynene er et vanlig tegn på konjunktivitt hos babyer. Rennende øyne er felles for alle typer konjunktivitt; noen små barns tåre dreneringsveier er ikke godt utviklet, slik at noen foreldre kan legge merke til tårer rant over sine babyens øyelokk. Dersom rosa øye er forårsaket av en bakterie som Staphylococcus eller streptokokker, en gul, slimete-aktig utflod kan være til stede. Ofte en baby øyelokk og vippene vil være sprø eller holde sammen på grunn av overdreven vanning og utslipp.

Vanligvis er konjunktivitt hos spedbarn resultatet av en infeksjon, enten bakteriell eller viral. I tilfeller hvor et virus er å klandre, er rosa øye ofte ledsaget av andre symptomer, ofte ligner på en vanlig forkjølelse. Disse kan omfatte en rennende nese, nysing, eller hoste. Noen babyer kan selv utvikle en feber som kroppen jobber for å bekjempe viruset.

Allergisk konjunktivitt hos spedbarn er relativt sjeldne, og kan presentere litt forskjellig fra tilfeller forårsaket av infeksjon. Øynene vil tendere til å være hoven og kløende når allergener er årsaken. Barnet kan også ha en rennende nese på samme tid på grunn av den allergiske reaksjon. Disse symptomene kan vedvare så lenge barnet fortsetter å bli utsatt for det som er årsaken til irritasjon; Det er også en risiko for at smitte skal sette inn hvis det er lov å gå på for lenge.