Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er en Myotome?

Hva er en Myotome?

En myotome er oftest definert som en gruppe av muskler som er innervert av en enkelt spinal nerve rot. Vevet kan involvere enten hele eller deler av en muskel. Myotomes er ansvarlig for et betydelig antall av kroppens motorikk. I embryologi, er en myotome også definert som en vev gruppe som utvikler langs kroppen veggen i virveldyr embryoer. Vevet senere utvikler seg til flere tverrstripet muskelgrupper, unntatt de av hjertet.

Mytome innerverte resultater i flere viktige kroppsbevegelser, inkludert bøying og retting av knær og albuer. Myotomes er også ansvarlig for Fanning og bøye fingrene, rotere foten, og bøye hoften. Andre motoriske funksjoner innebære ufrivillig muskelbevegelser i organer som tarmer, membraner, og genitalia.

hudområder, hudceller levert av en enkelt spinal nerve rot, arbeide hånd i hånd med myotomes å produsere reflekser. Eksterne stimuli registrere følelsen av berøring på ett eller flere dermatones, som deretter sender impulser til myotomes for den aktuelle kroppslige reaksjoner. For eksempel når en finger settes inn i en åpen flamme, vil dermatome sender signaler til hjernen som indikerer varme og smerte. Hjernen vil svare ved innverating de myotome grupper ansvarlige for krampetrekninger fingeren bort fra flammen.
Ad

Leger henviser til myotome kart for å finne flere symptomer på mulig nerveskader. Sammen med refleks tester, kan muskelstyrketester i områder levert av myotomes å diagnostisere eventuelle områder der nervecelleaktiviteten er enten mangelfull eller fraværende. Disse testene blir ofte brukt på pasienter som led av skade på ryggmargen. Alternativt kan leger også bruke en pasients rapporterte symptomer for å identifisere skadede nerver i henhold til deres plassering på kartet til myotome.

I tilfeller av alvorlige nerveskader, kan fysioterapeuter bruke myotome kartene til hjelp i raskere utvinning. Stimulere områder av kroppen som forårsaker myotomes å reagere kan rehabilitere svekkede nerver. Resultatene av vanlig myotome testing kan brukes for å overvåke effekten av behandlingen, slik at terapeuter til å foreta nødvendige justeringer i tilfelle av mangler.

embryological myotomes, derimot, er ansvarlig for utviklingen av ryggen, abdominal, og lem muskler. De myotomes utvikles fra somites i kroppen veggen og dele inn rygg og ventral deler, som deretter blir de forskjellige kroppsmuskulaturen respektive til deres plassering. Mangler myotome utvikling kan føre til fosterskader, for eksempel kvadriplegi og leptokurtic, eller krum rygg formasjon.