Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er Ochlophobia?

Hva er Ochlophobia?

Ochlophobia er en type fobi der en person har en frykt for folkemengder. Dette kan også være forbundet som en frykt for mobs eller noen form for miljø hvor det er en stor menneskemengde. Generelt er en fobi en alvorlig frykt for en situasjon, person, aktivitet eller ting. En person kan potensielt utvikle en fobi mot noe som han eller hun har utviklet en ivrig frykt for. I de fleste tilfeller, med utgangspunkt i overdreven frykt utgjør ingen reell trussel mot personen.

Det er ingen spesifikke årsaken til ochlophobia, eller en folkemengde fobi. Ofte kan en tidligere dårlig erfaring føre til utvikling av frykt. For eksempel kan en person med ochlophobia ha hatt noe traumatisk skjer når man er i en folkemengde. Personen kan ha falt, blitt angrepet, alvorlig skadet, har gått tapt eller mistet noen i en stor folkemengde. I tillegg kan en person med denne fobien har utviklet overveldende frykt på grunn av noe dårlig skjer til noen han eller hun vet eller bryr seg om i en folkemengde eller mobb av mennesker.
annonse

Ulike mennesker med ochlophobia kan vise kontrast symptomer. Symptomene er vanligvis kjøpt omtrent fra eksponering til fryktet miljø. Noen mennesker kan bli svak og svimmel fra å bli overveldet av overfylt miljø. Det kan være en overveldende følelse av terror og frykt og et presserende behov for å flykte eller bryte ut. I tillegg kan personen hjerte begynner å rase, og han eller hun kan begynne å riste med frykt.

Å være utsatt for et tett befolket miljøet kan gjøre en person med ochlophobia fysisk syk. Han eller hun kan bli kvalm eller begynne å spy i nød. Personen kan bli klam og bryte ut i en kald tung svette. Det kan også være kortpustethet. Hvis personen ikke er levert fra mengden av folk snart nok, kan han eller hun besvimer fra trykket.

En person kjent med fobier kan først besøke en generell helsepersonell når disse plagsomme symptomer første vises. I de fleste tilfeller vil legen utføre en fysisk undersøkelse og spørsmålet personen om tilstanden. Når legen bestemmer at problemet kan være psykologisk basert, vil han eller hun ofte videresende pasienten til en psykiater for behandling.

Ochlophobia behandling kan innebære medisiner. Mange leger foreskrive anti-angst medisiner for å behandle angst som kan være forårsaket av denne typen overdreven frykt. Terapi er en annen type vanlig fobi behandling. Mange psykiatere og terapeuter bruker eksponeringsterapi for å behandle fobier. I denne type terapi, er pasienter sakte utsatt grunnlag av deres frykt flere ganger, inntil den er lært at formålet med frykt er ikke skadelig eller truende for dem.