Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er en ultralyd veiledet biopsi?

Hva er en ultralyd veiledet biopsi?

Når en person har en klump eller visse typer sykdom som kreft i organer, leger tydeligvis ønsker å finne ut årsaken før de tar betydelig skritt for å fjerne mye vev. De kan gjøre det ved å utføre en biopsi, som fjerner en liten mengde av vev til undersøkelse for å hjelpe bekrefte diagnosen. En biopsi kan utføres i det som kalles en "blind" fashion, der legen bruker røntgenstråler eller kontakt for å finne ut hvilken del av vev må fjernes og deretter ikke så basert på pre-grafikk eller touch. Alternativt kan en vanlig metode for nøyaktig fjerning av cellene som skal analyseres er en ultralyd veiledet biopsi.

I en ultralyd veiledet biopsi, bruker legen en ultralyd maskin for å lokalisere området hvor det er best å fjerne vev. Ultralyd wand eller svinger pulser ut bølger av lyd inn i kroppen, og beregner deretter retur. Hvordan god avkastning og blir mottatt skaper et bilde på en tilsvarende skjerm som kan vise svært små unormale massene eller områder hvor det ville være best å fjerne vev til undersøkelse.
Ad

En grunn til at ultralydveiledet biopsi kan være så nyttig fordi det gir legen en dag, nøyaktig bilde som hun fjerner vev. Nøyaktighet av biopsi plasseringen er avgjørende for å diagnostisere forhold. En annen fordel med denne fremgangsmåten er at den kan brukes på masser som er for små til å bli følt. Dette gir leger en måte å gjøre diagnose av forhold før, og kan være spesielt nyttig når overlevelse av visse vilkår bedre med tidlig behandling.

Det er mange deler av kroppen hvorpå en ultralydveiledet biopsi kan utføres . Disse inkluderer brystene, lymfeknuter og mange av de viktigste organene. For biopsi av brystene, de fleste pasienter er bevisst og er gitt lokalbedøvelse. Ultralyden i seg selv er vanligvis ikke smertefull, men fjerning av vev via kanylen eller andre metoder kan være ubehagelig, og smertelindring i området av fjerning er nødvendig. Mer omfattende biopsier som de av leveren kan utføres på mennesker som er bevisst eller som er i ulike stadier av sedasjon.

Mange ultralyd veiledet biopsi er polikliniske prosedyrer, og mange pasienter reise hjem samme dag de har en. Det kan ta noen dager senere for å bestemme arten av det vev biopsi, men noen ganger ved biopsi vev kan undersøkes umiddelbart. Vanligvis, skjønt, kan folk forvente å møte eller snakke med sine leger noen dager etter ultralydveiledet biopsi for å få sine resultater og plan behandling hvis det er nødvendig.