Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er en agonist?

Hva er en agonist?

Agonister er kjemikalier eller kjemiske reaksjoner som hjelper til å binde og også endre funksjonen til aktivitet av noen type reseptor. Funksjonen til en agonist er forskjellig fra den for en antagonist som binder reseptorer, men endrer ikke området for normal aktivitet. Virkningen av en agonist kan være fordelaktig for funksjonen eller forårsake et resultat som ikke er ønskelig.

An adrenerg agonist kan være i form av en slags naturlig adrenalin eller et syntetisk stoff som brukes til å stimulere og produsere noen form for reaksjon. Legemidler av denne typen er noen ganger brukt til å stimulere bevegelse og reaksjoner i muskelgrupper som har blitt skadet på noen måte. Andre ganger er adrenerge medikamenter benyttes som antagonister; det vil si, blir medikamentene administreres som et middel for midlertidig å inhibere en eller flere reaksjoner.
annonse

I form av muskler, en agonist beskriver vanligvis en muskel eller muskelgruppe som produserer ulike typer bevegelse basert på hastigheten og hyppigheten av muskelsammentrekninger. Agonist muskler normalt tvers over strukturer i skjelettsystemet som en del av deres funksjon. I de fleste tilfeller vil agonisten muskelen krysse en skjøt av noen type, ofte med en sene eller et nettverk av sener. Som muskel reagerer på noen form for stimulans, begynner det å trekke seg sammen og slipp. Denne spenningen er hva bidrar til å stimulere den innbyrdes aktiviteten i muskler og sener, og resulterer i noen form for bevegelse.

Hovedfunksjonen til en agonist i enhver situasjon, er å føre til noen bestemt type av reaksjon. A-reseptoragonist vil modifisere omfanget av den reaksjon som er generert av reseptoren. Når dette er resultatet av forvaltningen av nøye utarbeidet doser av syntetiske medisiner, er det en god sjanse for at reaksjonen er tilsiktet på den delen av omsorgsperson og er integrert for å lykkes med å håndtere noen form for bestemt sykdom. Men siden agonister kan også produsere en annen enn den tiltenkte reaksjon reaksjon, vil pasienten overvåkes nøye for å finne ut hvordan han eller hun reagerer på syntetiske agonist.

Noen agonister er veldig bred i området bevegelsene de kan utløse, mens andre er mer fokusert. Legens avgjørelse av hvilke kjemikalier eller narkotika for å bruke i løpet av behandling avhenger ofte av hvilken type bevegelse ønsket og muskelgrupper som er involvert i prosessen med å skape den ønskede bevegelsen. Som med mange typer medisinske behandlinger, er det normalt en god idé å informere legen om noen over skranke og reseptbelagte medisiner som i dag tas regelmessig, slik noen av dem kan forstyrre riktig funksjon av agonist.