Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er vanlige symptomer på lav kortisol?

Hva er vanlige symptomer på lav kortisol?

En person med lav kortisol kan først oppleve gradvis, milde symptomer som lavt blodtrykk, lavt blodsukker, og vekttap. Det er heller ikke uvanlig for den enkelte til å føle seg deprimert, irritabel, og veldig trøtt. Diaré, svakhet og smerter i leddene er også vanlig. Symptomene på lavt kortisol ofte gå ubemerket i begynnelsen, fordi de har en tendens til å være svært uspesifikke. Den lidende vil sannsynligvis tro at disse problemene er knyttet til en annen midlertidig tilstand og kan ikke søke legehjelp til mer alvorlige symptomer begynne.

Når nivåene av kortisol nå kritisk lave nivåer, kanskje livstruende symptomer. Disse inkluderer farlig lavt blodtrykk, brekninger og bevisstløshet. I de fleste tilfeller forekommer disse alvorlige symptomer på en gang uten forvarsel. Hvis legehjelp ikke er umiddelbart mottatt, er det mulig at den enkelte kan dø. Når disse alvorlige symptomer på lav kortisol forekommer, er det ofte referert til som en Addison-krise, som er den farligste fasen av Addisons sykdom, er den vanligste årsak til lav kortisol.
annonse

Addisons sykdom vanligvis påvirker mennesker i alderen 30 til 50, og det skjer fordi kroppens immunsystem begynner å angripe binyrebarken. Kortisol er laget inne i binyrene, og når en person har denne sykdommen, kan han eller hun ikke produsere dette hormonet i tilstrekkelige mengder. Det er svært viktig for en persons kropp for å ha nok kortisol fordi den holder blodtrykket og blodsukkeret regulert. Kortisol virker også som en anti-inflammatorisk gjennom hele kroppen.

Det er en god idé for alle opplever symptomer på lavt kortisol å søke legehjelp så snart som mulig for å redusere sjansene for mer alvorlige symptomer oppstår. Diagnostisere en person med Addisons sykdom involverer typisk en rekke tester for å måle nivåer av kortisol i blodet. Hvis en person er diagnostisert med Addisons sykdom, vil han eller hun vanligvis begynne behandlingen med en gang, ofte med hormon erstatning. Dessverre er det ingen kur for Addisons sykdom, og en person som er diagnostisert må ta hormoner på ubestemt tid for å unngå livstruende komplikasjoner. Så lenge medisiner tas regelmessig, men sykdommen kan vanligvis administreres.