Hva er de forskjellige typene av Endoskopi tester?

I løpet av en endoskopi test, en tynn slange med et kamera festet til den settes inn i en persons kropp. De ulike typene av endoskopi tester tjene sitt navn basert på hvilken del av kroppen blir undersøkt. For eksempel er en bronkoskopi brukes til å undersøke i lungene, mens et laparoskopi er en test gjøres for å undersøke bekkenområdet. Andre endoskopi tester kan utføres for å se på fordøyelsessystemet, reproduksjonssystemet, eller ledd.

En koloskopi og esophagogastroduodeno-kopi er to endoskopi tester som brukes til å undersøke fordøyelsessystemet. En kolonoskopi, også kalt en nedre endoskopi test, er gjort for å undersøke en pasients hele tykktarmen og rektum. Omfanget er tredd gjennom endetarmen mens pasienten er bedøvet. Koloskopier er vanligvis utføres for å screene for kreft eller å diagnostisere en annen medisinsk tilstand. En sigmoidoscopy er en test utført på den nedre delen av bare tykktarmen.

Esophagogastroduodeno-kopi (EGD), eller en øvre endoskopi, er en type endoskopi test brukes til å undersøke magen og spiserøret. Omfanget er tredd gjennom en pasients munn ned i halsen. En EGD er vanligvis brukes til å fastslå årsaken til magesmerter, oppkast eller halsbrann. Det kan bidra til å diagnostisere tilstander som cøliaki, gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), eller svulster.
Ad

Som en EGD, en bronchoscope er tredd gjennom en persons munn og svelg. Bronchoscope går inn i en persons luftrøret, ikke spiserøret, skjønt, og blir brukt til å undersøke luftveiene og lungene. Hvis en lege må se på de øvre luftveiene, kan omfanget bli tredd gjennom nesen. Under en bronkoskopi, kan en lege også ta prøver av lungene for testing.

En pasient kan gjennomgå en bronchoscopy å vaske luftveiene og lungene, som er kjent som kylling. Under testen, kan legen også bruke rammen til å trekke ut et fremmedlegeme fra lungene eller avløp abscesser. I noen tilfeller kan en bronkoskopi utføres som en måte for å behandle lungekreft.

laproscopy er en form for endoskopi test utført i mage eller bekken-området. Hvis du vil sette rammen inn i kroppen, gjør en lege et lite kutt i mageområdet og tråder omfanget gjennom snittet. En pasient blir vanligvis satt under generell anestesi i løpet av testen. En laproscopy kan utføres for å undersøke tillegget eller galleblæren eller å diagnostisere cyster eller kreft i reproduktive system, slik som cyster på eggstokkene eller kreft. Testen kan også utføres for å diagnostisere endometriose eller graviditet utenfor livmoren.