Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er Cerebellar Hypoplasi?

Hva er Cerebellar Hypoplasi?

Cerebellar Hypoplasia er en medfødt tilstand der lillehjernen, et viktig område av hjernen, ikke klarer å utvikle fullt ut. Pasienter med denne tilstanden kan ha den som en frittstående problem, eller i forbindelse med genetiske forhold. Prognosen varierer, avhengig av alvorlighetsgraden av hypoplasi, og behandlingen må være tilpasset behovene til den individuelle pasient. Det kan bestå av fysisk og tale terapi.

Folk kan ha lillehjernen Hypoplasia som følge av eksponering for teratogene forbindelser, inkludert noen medisiner, samt narkotiske stoffer, i livmoren. Det kan også utvikles som et resultat av genetiske lidelser som involverer hjernen. Babyer med lillehjernen Hypoplasia kan ha en særlig floppy muskel tone og vanligvis opplever utviklingsforsinkelser inkludert vanskeligheter toddling og gange, problemer med å spore objekter med deres øyne, og tale forsinkelser.

Denne tilstanden er ofte diagnostisert kort tid etter fødselen og i annen tilfellene er bare identifisert senere, når utviklingsmessige forsinkelser gjør det klart at det er et problem. Medisinsk avbildning av hjernen kan brukes til å se hvor godt utviklet personens lillehjernen er for aldersgruppen og diagnostiske tester kan omfatte genetisk screening og en grundig fysisk eksamen. Behandling for lillehjernen Hypoplasia er fokusert på støttende behandling, som det ikke er mulig å kurere tilstanden.
Ad

Fysioterapi kan være svært gunstig for pasientene. Folk kan lære turgåing og andre bevegelsesferdigheter og utvikle mer muskelkontroll og styrke. I tale terapi, kan folk som har problemer med å danne tale erverve tips og triks fra en logoped. Ergoterapi kan hjelpe folk å utvikle ferdigheter som er spesifikke for bestemte aktiviteter. Personer med lillehjernen Hypoplasia kan også være utstyrt med støttebehandling hvis de har utviklingshemming og andre medisinske problemer.

Mens tanken på en fødsel defekt som involverer hjernen er ofte skremmende, er det viktig å være klar over at forholdene som lillehjernen Hypoplasia kan kjøre et bredt spekter når det gjelder alvorlighetsgrad. Noen mennesker med denne tilstanden føre svært aktive liv, mens andre kan kreve mer omfattende behandling. Mange er i stand til å gå på skole og delta i arbeidslivet med jevnaldrende, selv om de kan være litt ustø på beina til tider.

Denne tilstanden kan også observeres hos dyr. Hunder og katter med nevrologiske tilstander som lillehjernen Hypoplasia gang ble antatt å være unadoptable grunn av deres økte behov. Denne tankegangen har endret seg, som forskning viser at mange dyr med denne tilstanden kan faktisk kjøpe meget gode motoriske ferdigheter og kan ikke ha noen unike omsorgsbehov, selv om det er tilrådelig å holde dem primært innendørs for deres sikkerhet.