Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er symptomene på en soppinfeksjon i lungene?

Hva er symptomene på en soppinfeksjon i lungene?

Symptomene på en Fungal lungeinfeksjon er ofte lik de av influensa eller en annen form for luftveissykdom. Vanligvis vil en person med en soppinfeksjon i lungene opplever slike symptomer som hoste, hodepine, feber og smerte i ledd og muskler, eller begge deler. Noen ganger, forårsaker en infeksjon brystsmerter, frysninger, og nattesvette også. Noen mennesker kan også utvikle utslett. Symptomene en person har vanligvis avhenger av type soppinfeksjon han har utviklet.

Det er viktig å merke seg at en soppinfeksjon i lungene ikke alltid føre til åpenbare fysiske symptomer. Faktisk, når en person har en mildt tilfelle, kan han ikke vite av infeksjonen inntil det blir sett på en X-ray. Når tilstanden utvikler seg til en mer alvorlig tilfelle av infeksjon, men er mer sannsynlig vise tegn på det et individ.

I mange tilfeller er symptomer på en soppinfeksjon likne de av influensa eller annen alvorlig form for luftveisinfeksjon. En person med denne tilstanden kan ha feber og en alvorlig hoste, samt hodepine, nattesvette, og heshet. Tretthet, uforklarlig vekttap, og felles og brystsmerter er også blant de symptomer som en person kan utvikle seg.
annonse

De eksakte symptomer en person har med en sopplungeinfeksjon kan avhenge av sopp som forårsaket det. En type soppinfeksjon kalles coccidiomycosis
, og det fører til en hoste som kan være blodig, pustevansker, frysninger, smerter i brystet, og smerter i muskler og ledd. Dette bestemte infeksjon kan også føre til utslett som vises på den berørte personens bein.

En annen type infeksjon kalles histoplasmose
, og det vanligvis forårsaker symptomer som er litt forskjellig fra coccidiomycosis
. Når en person har denne soppinfeksjon i lungene, kan han ha en hoste som er tørr eller produserer slim. Han kan også oppleve heshet, brystsmerter, og leddsmerter. Vekttap og nattesvette kan også utvikle. Ofte, folk med denne tilstanden har feber i tillegg.

Aspergillus
er en annen type soppinfeksjon som kan påvirke lungene. Det fører vanligvis symptomer som ligner på de av begge histoplasmose Hotell og coccidiomycosis
. Denne tilstand fører til en hoste, som kan produsere blod, så vel som brystsmerter og pustevansker. Hodepine, feber og nattesvette kan utvikle.

Siden symptomene på ulike typer lungeinfeksjoner er så like, leger vanligvis bruker røntgen for å skille dem fra hverandre. De kan bruke computertomografi (CT) skanner diagnostisere pasienter også. Når det er mulig, kan de også ta prøver av organismer som forårsaket infeksjonen og undersøke dem for å stille en diagnose.