Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er toksiner?

Hva er toksiner?

Bakterielle toksiner er biprodukter produsert av sykdomsfremkallende mikrober som har tatt bolig i kroppen. Bakterien kan angi en vert på ulike måter, for eksempel forbruker forurenset mat eller vann. Bakterier kan også bli innført gjennom slimhinner, enten ved direkte kontakt med kilden eller som en konsekvens av å puste i luftbårne bakterier. Typen av bakterielle toksiner utgitt avhenger av arten av invaderende bakterier.

Den cellestruktur av bakterien påvirker også hva slags toksiner blir produsert. Mens alle bakterier har enkeltceller, er det en forskjell mellom deres ytre membraner som resulterer i to grupper av bakterier: Gram-positive eller Gram-negative. Dette skillet er synlig når det utsettes for en "Gramfarging", som er en injeksjon av et fiolett fargestoff og en påfølgende vask alkohol. Celler som beholder fargen farge er Gram-positive; de som ikke er Gram-negativ.

Det finnes flere typer toksiner som kan infisere kroppen på forskjellige steder. For eksempel, enterotoksiner er giftige proteiner som genereres i tarmen. Nervegifter spesifikt rettet mot nerveceller. I tillegg kan visse enzymer fremstilles som kan svekke metabolsk funksjon. Men det er to hovedgrupper av toksiner på at ovennevnte generelt faller inn i form av mekanisme: exotoxins og endotoksiner.
annonse

Både gram-positive og Gram-negative bakterier produserer eksotoksiner, hvorav noen er ganske giftige. For eksempel er stivkrampe forårsaket av en bakteriell toksin som produseres av Clostridium tetani
som fungerer som en neurotoxin. Vanligvis, alvorlighetsgraden av symptomer og utvinningsgraden avhenger av hvor infeksjonen finner sted. Det har imidlertid blitt fastslått at bare en liten mengde av det rene giftstoff vil vise seg å være dødelig. Heldigvis kan dette bakterier, så vel som andre eksotoksiner, være innrettet til å frembringe forebyggende vaksine.

Endotoksiner er utgitt av Gram-negative bakterier. Ved første, er de ikke så aggressivt giftige som exotoxins fordi de forblir i stor grad finnes i celleveggene i bakterier. Men som disse cellene fullføre sin livssyklus og dø, det sirkulerende volum av dette toksinet øker. I tillegg kan de ikke brukes til å lage vaksiner.

Vanligvis forsøker legemet for å eliminere bakterielle toksiner før de kan forårsake skade. Immunsystemet er den første linjen i forsvaret, men det kan bli overveldet av frekvensen av bakteriell replikasjon. Faktisk er inflammasjon en indikasjon på at bakteriell overvekst finner sted. I dette tilfellet, vil immunsystemet gjøre det nest beste - flytt bakteriene ut av veien. Vanligvis fettceller er de valgte lagringssteder, som kan føre til dannelse av cyster og svulster.

uten inngrep, kan bakterietoksiner hvert akkumuleres til et punkt der de beveger seg ut av fettceller og inn i andre vev i kroppen. Denne prosessen kan ta år å utfolde seg, men en degenerativ sykdom er ofte sluttresultatet. Faktisk er mange aldersrelaterte tilstander og metabolske forstyrrelser knyttet til langsiktig oppbygging av disse giftstoffene, blant annet hjertesykdom, kreft, leddgikt og diabetes.