Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er en Pinguecula?

Hva er en Pinguecula?

pingueculae er vekster som oppstår på slimhinnen som dekker den hvite delen av øyet. De er ikke kreftsvulster og de vanligvis ikke påvirke måten folk ser fordi de ikke dekker eller vokse over hornhinnen. Normalt er de synlige som noe forhøyede flekker som kan være hvit eller gul, som oppstår nær øyet hjørner. Folk kan ha bare én pinguecula, eller de kan ha mer enn én, og oftest, de oppstår i folk som er eldre; de kan også forekomme hos yngre mennesker som har mye sol eksponering for øynene.

Søndag eksponering synes å være en av årsakene til at en pinguecula ville utvikle seg. Det er en sterk sammenheng mellom disse stedene utviklings og soleksponering i den sørlige halvkule. En annen gruppe som synes i fare for å få en pinguecula er de som tilbringer mye tid utendørs, spesielt utendørs arbeidere. Med dette i tankene, øyevern via gode solbriller, er sannsynligvis den beste måten å forebygge for folk flest.

Den primære symptomer på en pinguecula er en hvit eller gul hevet flekk på hjørnet av øyet. Avhengig av i hvilken grad denne forhøyet, kan det føre til irritasjon i øynene. Tørre øyne kan være spesielt vanlig, og synlige blodårer (røde øyne) kan komme mot spot.
annonse

Behandling kan variere, men kan inkludere smøring øyedråper for å hjelpe med eventuelle tørre øyne symptomer. Unngå eksponering for sol øynene er også viktig. Noen ganger føler at en pinguecula er skadelig fra et kosmetisk synspunkt og be øye kirurger å fjerne det. Fjerning kan forlate arrdannelse og resultatene er ikke alltid ønskelig, men en dyktig kirurg kan være i stand til å fjerne en liten pinguecula og la lite arr bak. Dessverre er disse stedene har en tendens til å gjenta seg, og dette bør tas i betraktning før under operasjonen.

pingueculae blir ofte forvekslet med pytergia (pytergium er entallsformen). Dette er en vekst på øyet som kan begynne på konjunktiva, men kan etter hvert gå over hornhinnen. I motsetning til en pinguecula, er en pytergium en rask vekst som kan bli større over tid. En pytergium er også mer alvorlig fordi det kan hindre syn når den vokser på hornhinnen. Denne veksten er vanligvis mer merkbar, og kan kreve kirurgisk fjerning, ikke for kosmetiske formål, men å bevare synet. Men som pinguecula, pytergia utvikling ofte tilskrives mye eksponering for sol gjennom et helt liv.