Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er benresorpsjon?

Hva er benresorpsjon?

Benresorpsjon er en prosess som involverer nedbryting av bein av spesialiserte celler som kalles osteoklaster. Det skjer på en kontinuerlig nivå inne i kroppen, med brutt ned beinet blir erstattet av nye bein vekst. Som mennesker alder, frekvensen av resorpsjon en tendens til å overstige hastigheten på erstatning, noe som fører til tilstander som osteoporose. I tillegg kan visse medisinske tilstander som hormon ubalanser forårsake benresorpsjon å øke, noe som fører til økt mottakelighet for frakturer.

osteoclasts arbeid ved å feste seg til enkeltbeinceller og utskiller stoffer for å bryte cellene ned, lanserer sin mineralinnhold. Mineralene inn i blodbanen, hvor de blir behandlet for resirkulering til å bygge nytt ben eller elimineres med andre kroppslige avfall. Osteoklaster brytes ned ben som respons på inflammasjon, sykdom og skade, fjerne skadet ben for å tillate det å bli erstattet med nytt ben.

I tilfeller hvor benresorpsjon blir akselerert, ben brytes ned hurtigere enn den kan bli fornyet. Bein blir mer porøs og skjør, utsette folk for risiko for brudd. Avhengig av plasseringen av benresorpsjon, kan flere problemer som tap av tenner også oppstå. Satsen for resorpsjon kan øke med stillstand, sett når folk opplever brudd og bein har en tendens til å krympe, eller i astronauter, som ikke jobber sine muskel- og systemer mens i null gravitasjon og oppleve tap i bentetthet som resultat.
Annonse

Bruk av trykk til et bein kan også bidra til benresorpsjon, som kan unnlate å behandle kroniske betennelser og bein skader. Hos friske individer, kan benet være i stand til å gjenoppbygge seg selv, men i mennesker med kronisk ubehandlede tilstander, benet kan tynne og skjørhet øker.

Det finnes en rekke måter å vurdere for benresorpsjon. En blodprøve kan avsløre tilstedeværelsen av uvanlig mange mineraler i blodet, noe som tyder på en høy grad av bentap. X-stråler kan avsløre tap i bentetthet, som skanner kan beintetthet, utført spesielt for å lete etter tap i tetthet. En fysisk undersøkelse kan noen ganger gi informasjon om bentap, sett når tannleger sjekke pasienter med proteser for tegn på skade på kjeven.

Hvis benresorpsjon er identifisert, behandlingstilbud kan diskuteres. Det kan være mulig å løse den underliggende årsaken til stoppe frekvensen av bein tap, og legge til kosttilskudd for å hjelpe pasientens kropp bygge nye bein. I andre tilfeller kan behandlingen være fokusert på støttebehandling for å begrense risiko knyttet til tap i bentetthet.