Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er dendritter?

Hva er dendritter?

dendritter er en viktig del av nerveceller. Dendritter er ansvarlig for å plukke opp informasjon fra nabo nevroner og overføre denne informasjonen til cellen kroppen, også kjent som soma. Fra soma, blir den informasjon som sendes på langs axon, en annen struktur i nervecellen, og axon i sin tur sender signaler til dendrittene av nabonerveceller. Hele denne prosessen skjer i en brøkdel av et sekund, slik at nerveceller for å reagere meget raskt til en rekke av signaler, fra en melding fra hjernen for å trekke pusten til sanseinntrykk fra en hånd som er klappe en katt.
< p> Nerveceller celler~~POS=HEADCOMP er spesialiserte celler som sender meldinger med bruk av kjemiske impulser som sendes over et rom som kalles synapsen. Det finnes en rekke forskjellige typer av nerveceller, men alle deler trekk av å ha dendritter og aksoner, og de signaler som de sender passerer en måte bare, inn på dendrittene gjennom reseptorer som reagerer på spesielle neurotransmittere og spennende på axon. Disse cellene også tilbake svært raskt etter et signal har gått sammen, slik at de er klare for neste kjemisk impuls når den kommer.
Annonse

Begrepet "Dendritt" kommer fra det greske ordet for "tre" som gjenspeiler den karakteristiske trelignende struktur av dendritter. Disse strukturene armen ut fra cellekroppen og bli svært forgrenet med små utvidelser. Hver utvidelse utvider arealet av dendrite, slik at det vil være mindre sannsynlighet for å gå glipp av meldinger fra nabocellene.

Selv om man skulle tro at dendrittiske struktur forblir konstant, studier har antydet at faktisk dendritter kan endrer seg over tid, og som svar på miljømessige signaler. Alkohol, for eksempel, bevirker dendrittene til å krympe, mens læring ser ut til å forlenge dem. Den populære ideen om at drikking skader hjerneceller, som det viser seg, er riktig, selv om det spesielt vondt dendritter, ikke hele cellen. Disse studiene har vist svært reell måter som hjernen og nervesystemet forandring, en egenskap som kalles plastisitet som gjør at kroppen til å utvikle seg i løpet av et helt liv å oppfylle sine behov.

Det er mange interessante bilder av nerveceller som har blitt farget og fotografert under mikroskop tilgjengelig på nevrologiske og vitenskapelige nettsteder. Disse bildene viser de mange ulike mønstre som dendritter kan ta, og viser hvordan disse strukturene kan endre seg over tid. Bilder fra hjernen spesielt er ganske fascinerende å se på.