Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er Lipodermatosclerosis?

Hva er Lipodermatosclerosis?

Lipodermatosclerosis, noen ganger forkortet til LDS, er en medisinsk tilstand som involverer fortykkelse av hud ved det nedre ben forårsaket av en lang periode med venetrykk eller trykk fra venene. Betegnelsen faktisk betyr "scarring av hud og fett», og det er generelt beskrevet som et hud- og bindevevssykdom. Andre vilkår for LDS inkluderer sklerose pannikulitt, stasis pannikulitt, hypodermitis sclerodermiformis og kronisk pannikulitt med lipomembranous endringer.

Den kategorien av sykdommer som lipodermatosclerosis tilhører er pannikulitt, som er preget av betennelse i panniculus adiposus, eller subkutan fettvev. Dette er laget av fett som finnes under epidermis, som er det ytre laget av huden. Lipodermatosclerosis påvirker kroppens nedre ekstremiteter, særlig huden over anklene.

Medisinske forskere har ennå ikke fullt peke ut den eksakte årsaken til lipodermatosclerosis. Noen knytte forekomsten av fedme, som opphopning av fett kan gjelde ekstra press på venene. Venøs hypertensjon eller høyt blodtrykk i venene, har også blitt presentert som en mulig årsak. Med venøs hypertensjon, fibrin, som er et fibrøst protein som bidrar til blodpropp, sprer ut fra kapillærene.
annonse

Det er mulig at spredningen av fibrin forårsaker vev å danne sår, og i mer ekstreme tilfeller, erfaring nekrose eller tidlig cellular død. Noen forskere har registrert at folk som lider av kroniske sår og fett nekrose ha leggene ligner form av innovervendte Coca-Cola flasker. Dette gjør venøs hypertensjon en av de sterkere mulige forklaringer på lipodermatosclerosis. LDS antas å forekommer hyppigst hos middelaldrende kvinner.

Det første symptomet på at pasienter med lipodermatosclerosis typisk erfaring er smerte. Deretter huden over anklene begynner å tynne ut, inntil beinet tar invertert Coca-Cola flaske form. LDS pasienter bør også forvente den berørte huden til å anta en brun-rød farge.

Venstre ubehandlet, kan lipodermatosclerosis føre til en kronisk venøs leggsår. Dette er svært vanskelig å helbrede, særlig når behandlingen er satt av. Det sterkt begrenser også en persons evne til å gå eller løpe, og kan påvirke hans generelle helse. Ved de første tegn på LDS, bør en person går til en vaskulær kirurgisk klinikk umiddelbart. Lipodermatosclerosis behandles vanligvis med kompresjonsstrømper for å øke blodsirkulasjonen i venene. Mer ekstreme tilfeller som regel innebære bruk av Stanozolol, som stopper blodpropp handling av fibrin.