Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva skjer med cervix under svangerskapet?

Hva skjer med cervix under svangerskapet?

Under graviditet skje flere endringer i livmorhalsen, strukturen mellom vagina og livmor. Hver graviditet er litt annerledes og kvinner kan oppleve disse endringene på ulike priser. I livmorhalsen under graviditet, vil en mucus plugg dannes som livmorhalsen blir tykkere, og mot slutten av svangerskapet, vil livmorhalsen tynn og utvider seg, slik at den slimete pluggen for å falle ut, slik at barnet kan leveres. Disse endringene forekommer i samspill med en rekke andre fysiske endringer forbundet med graviditet.

Den første endringen sett i livmorhalsen til en gravid kvinne blir tykkere og som cervix begynner å fremstille mer kjertelceller. Disse cellene utstråler slim, danner slimproppen som vil holde livmoren sikkert forseglet under svangerskapet. Tykkelsen oppnådd vil variere fra pasient til pasient. Livmorhalsen kan også vises rød eller betent under eksamen, og noen ganger noe gjennombruddsblødning eller spotting vil inntreffe.

Mot slutten av svangerskapet, vil cervix begynne å forberede seg for levering. Livmorhalsen under svangerskapet må være tykk for å holde livmoren beskyttet, men vil starte tynning i forberedelse for levering. Etter hvert vil livmorhalsen begynner å strekke og slimproppen går tapt. Hos noen kvinner kan disse endringene skjer uker før levering. I andre, de bare begynner å skje som arbeidskraft begynner. Ser på livmorhalsen vil ikke nødvendigvis gi informasjon om hvor nær en kvinne er til levering.
Ad

Blodstrømmen til livmorhalsen under svangerskapet øker, imøtekommende økt behov for blod. En kvinne sirkulasjonssystemet også ruter mer blod til livmoren for å støtte fosteret og gi en kilde til næringsstoffer og en vei for uttrykt avfall. De fysiske endringene knyttet til graviditet er ofte forårsaket av endringer i hormonnivået, som svinger i løpet av svangerskapet. Hormonene fungere som signaler for å starte ulike fysiske endringer under svangerskapet og i prosessen med arbeidskraft og levering.

Kvinner som er interessert i å observere endringer i livmorhalsen under svangerskapet kan be sine leger å vise dem under prenatal avtaler . Legen kan holde opp et speil for å gjøre området synlig og beskrive de observerte endringene. Det er også mulig å se på livmorhalsen hjemme, en praksis noen kvinner kan allerede være kjent med fra å spore produksjonen av slimet i livmorhalsen. Holde orden på slimproduksjon er et verktøy som brukes av noen kvinner som prøver å bli gravid, slik at de kan plukke den beste tiden under eggløsningen å forsøke å bli gravid.