Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er vanlige årsaker til en unormal CT Scan?

Hva er vanlige årsaker til en unormal CT Scan?

ulike sykdommer, skader og tilstander i kroppen kan føre til en unormal CT scan. Noen av problemene eller omstendigheter som vanligvis er ansvarlige for en slik unormal resultat inkluderer sykdommer og tilstander i hode, nakke og bryst. I tillegg kan sykdommer og skader som involverer abdominal organer og andre deler av kroppen vises som unormalt på en CT scan.

CT-skanning er en gunstig bildebehandling verktøy for leger. En spesiell type x-ray, disse skanninger gi radiologer og leger med tverrsnitt bilder av kroppen. Dette kan tillate leger å se utover det tradisjonelle x-stråler kan vise, og produserer høyere oppløsning for større klarhet og bedre diagnoser. Disse testene er en vanlig diagnostisk verktøy i både sykehus og polikliniske helsetjenester sentre.

En lege kan bestille en CT-scan av hodet eller hjernen til å vurdere de mange blodkar og mykt vev som finnes der. Svulster, aneurismer, og blødning er alle mulige årsaker til en unormal CT av hodet eller hjernen. Andre mulige årsaker til unormale resultater kan omfatte misdannelser i skallen, som for eksempel et brudd, og sykdommer i tinningbenet, noe som kan være årsaken til hørselsvansker.
Ad

Myke vev i halsen og strukturer knyttet til ryggmargen kan også bli vurdert ved hjelp av denne teknologien. I et slikt tilfelle kan en unormal CT scan være relatert til en herniated plate eller forstørrede lymfeknuter. Spinal frakturer eller sprekker og spinal stenose er også mulige årsaker til en plagsom resultat i disse områder av kroppen.

En unormal CT scan kan også vises på bilde resultatene av brystet. Når en lege bestiller en kiste skanning, er han eller hun mest vanlig å finne et sykdommer eller tilstander i lungene, slik som en tumor, lungeemboli, eller væske rundt lungene. Andre mulige avvik på en kiste scan inkludere bevis for emfysem eller lungebetennelse.

Scans av magen og bekkenet kan også føre til unormale testresultater. Noen av de vanligste årsakene til en unormal skanning resultat CT i denne områder kan omfatte skader og sykdommer i indre organer. Eksempler er pankreatitt, blindtarmbetennelse, og abdominal aortaaneurisme. Andre mulige årsaker til unormale Resultatene inkluderer tykktarm eller nyrekreft og brokk.

Andre årsaker til plagsom CT-resultater kan avhenge av kroppsdelen som blir skannet. For eksempel kan en CT av leggen eller armen avsløre blodpropper, svulster eller infeksjon der. I et annet eksempel kan en scan av bihuler avsløre bihulebetennelse og hindringer.