Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er viktimologi?

Hva er viktimologi?

viktimologi er et fagområde som fokuserer på studiet av ofrene. Dette inkluderer de voldsofre og hvit krage forbrytelser sammen med folk som har vært utsatt for menneskerettighetsbrudd. Forstå ofrene er av interesse for en rekke personer, alt fra psykologer til kriminelle etterforskere. Feltet av viktimologi virkelig eksploderte i 1970, med bruk av en rekke ledende figurer som fremføres en rekke teorier om ofrene, noen som fortsatt brukes i dag.

Victimologists kan studere et bredt spekter av emner. Noen er interessert i de psykologiske virkningene av å være et offer, ved hjelp av sine studier for å avansere behandlingsteknikker innen psykoterapi for ofrene. Andre er interessert i samspillet mellom ofre og kriminelle, ofre og samfunnet, og ofrene og rettssystemet. For eksempel har noen forskere er svært interessert om behandling av voldtektsofre i media, mens andre kan studere temaer som behandling av ofre for ran i domstolene.

I kriminalsaker, viktimologi kan være en viktig del av å undersøke og løse en forbrytelse. Etterforskerne kan utforske hvorfor bestemte mennesker kan ha blitt valgt som ofre, for å lære mer om den kriminelle som begått handlinger. For eksempel kan en etterforsker innse at ofrene blir valgt kun som et spørsmål om bekvemmelighet, eller som en kriminell forfølger mennesker som ser eller oppfører seg på en bestemt måte.
Ad

Forstå hvorfor noen mennesker blir ofre og studere de demografiske mønstre av mobbing kan være kontroversielt, til tider. Viktimologi er ikke ment for å støtte eller fremme offeret skylden, men det kan noen ganger virke som det. For eksempel utsagnet "prostituerte er høy risiko mål for kriminalitet" kan anses som lastes av noen mennesker som tyder på at den uttalelsen er faktisk noe som tyder på at sexarbeidere fortjener
å være ofre, når det faktisk er det gjør ingenting av den typen. Identifisere høyrisikogrupper og studere grupper som er mer utsatt for å bli ofre tolererer ikke kriminell atferd.

I likhet med mange andre felt av akademisk interesse, er viktimologi svært mangfoldig. Det finnes konkurrerende teorier og måter å tenke på jobb som kan komme i konflikt nå og da. Mange medlemmer av dette feltet hører til profesjonelle organisasjoner som gir dem muligheter til å bygge nettverk med andre og for å høre om den nyeste forskningen. Folk i dette feltet arbeid som forskere, høyskole professorer, psykologer, kriminelle etterforskere, jurister, og på mange andre områder av arbeid med ofre, kriminelle og rettsvesenet.