Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er et hjerteinfarkt?

Hva er et hjerteinfarkt?

Et hjerteinfarkt, kjent medisinsk som en hjerteinfarkt (MI), oppstår
når en av de tre kransarteriene som leverer oksygenrikt blod til hjertemuskelen (myokard)
blir alvorlig eller helt blokkert, vanligvis av en blodpropp. Når hjertemuskelen ikke får nok oksygenrikt blod, det begynner å dø.

Alvorlighetsgraden av hjerteinfarkt, avhenger av hvor mye av hjertet er skadet eller dør når angrepet skjer.
Når du tror du har et hjerteinfarkt er det viktig å gå rett til et sykehus med ambulanse, hvor behandlingen kan startes for å lagre hjertemuskelen fra å dø. Nye blodpropp-busting medisiner, samt prosedyrer som angioplastikk, ofte kan oppløse en blodpropp som forårsaker hjerteinfarkt, åpne blodkar, og spare noen eller alle av hjertemuskelen i fare.

Selv om noen av hjertemuskelen vanligvis dør i løpet av et hjerteinfarkt, fortsetter de resterende hjertemuskelen til å fungere og ofte kan kompensere, i svært stor grad, for hjertemuskelen som er død.

årsakene til hjerteinfarkt

Hjerteinfarkt nesten alltid er forårsaket når en blodpropp former på stedet av en eksisterende fet plakk som har smalere koronar. Dermed individer er mye høyere risiko for hjerteinfarkt hvis de

 • Har en historie med koronar hjertesykdom
 • Har opplevd tidligere anfall av angina
 • har lidd en tidligere hjerteinfarkt

  blokkering som utløser et hjerteinfarkt vanligvis er forårsaket av en akutt blodpropp. Mest akutte blodpropper
  oppstår når en av plaketter eller fettavleiringer på blodårene sprekker eller brudd. Andre, mye mer sjeldne årsaker til akutte blokkeringer i blodårene, for eksempel en alvorlig koronar spasme, kan også føre til hjerteinfarkt.

  Symptomene på hjerteinfarkt

  Ulike mennesker opplever symptomer på et hjerteinfarkt på forskjellige måter. Men typiske symptomer inkluderer noen eller alle av følgende symptomer (som beskrevet av American Heart Association):

 • Ubehagelig press, fylde, klemme eller smerte i midten av brystet som varer mer enn noen få minutter < .no>
 • smerten sprer seg til skuldre, nakke eller armer
 • Bryst ubehag med svimmelhet, besvimelse, svetting, kvalme, eller kortpustethet

  i en person som har angina, kan symptomene være spesielt vanskelig å skille fra brystet ubehag av angina. Men når et hjerteinfarkt er oppstått, er ubehag i brystet vanligvis mer alvorlig og kan oppstå mens den enkelte er i ro eller mindre aktiv enn vanlig.

  tegn på et hjerteinfarkt ofte er subtile, spesielt med personer som har diabetes. Personer med diabetes har kanskje ikke de klassiske symptomene på brystet, skulder eller arm ubehag. Brystsmerter oppleves av mange kvinner på samme måte kan ikke presentere de klassiske symptomene.
  Koronar hjertesykdom (CHD) er svært vanlig hos menn og kvinner i USA og spesielt hos menn i 40-årene og eldre, og postmenopausale kvinner. Selv om du aldri har hatt en eneste tegn på problemer, må du ringe 911 og gå rett til sykehuset for rask evaluering når du opplever noen av de foregående faresignaler. Ikke ta et møte. Ikke legg den av i en time. . . bare ringe 911 og kjør!
  Om lag to tredjedeler av de personene som opplever en akutt hjerteinfarkt også oppleve noen varselsymptomer i uker eller dager før den akutte hendelsen. De ofte ikke skjønner hva faresignalene var før etter hendelsen - med ivrige ettertid. Så arbeide på framsyn. På den måten vil du vite advarselen tegn på hjerteinfarkt og ta dem på alvor.

  Forskjellen mellom hjerteinfarkt og plutselig hjertestans

  Selv om legene ofte kaller plutselig hjertestans "et massivt hjerteinfarkt "de to teknisk sett er ikke det samme. En massivt hjerteinfarkt plakater (hjerteinfarkt) skyldes en blokkering av koronararteriene. Plutselig hjertestans
  er forårsaket av ventrikkelflimmer, en elektrisk feil der hjertet begynner å skjelve raskt, i stedet for kontrahering og pumpe blod regelmessig.

  hjertestans inntreffer uten forvarsel. Fordi blodstrømmen i hovedsak stopper, ofre for hjertestans mister bevisstheten og dø i løpet av minutter, med mindre akutt hjelp er tilgjengelig.

  Mange ofre for plutselig hjertestans har CHD underliggende. Plutselig hjertestans ofte (men ikke alltid) forekommer i innstillingen av et akutt hjerteinfarkt. Det kan også oppstå fra elektrisk feil når et hjerteinfarkt ikke er involvert.