Hjem >> avgiftning >> Fordelene med Spring Time ayurvedisk Cleanse

Fordelene med Spring Time ayurvedisk Cleanse


Våren er i luften, og det er en god tid for folk å rense sine indre og ytre omgivelser! Vi kan stille inn på naturen og følge rytmene hun setter. Tre inches av snø om morgenen, deretter med stigende temperatur i 60-årene, alt er smeltet ved sen ettermiddag. Det er en tid med skarpe kontraster. Vi setter våre klokker videre tidligst i år jeg noen gang kan huske og dette mer ekstra time med dagslys om kvelden er å våkne opp folk! Folk kommer i live igjen, kommer ut av dvalemodus og vinterens isolasjon og gå utenfor. Lyset skinner i og rundt oss. Jorden er i hennes modus for fornyelse og vekst! Våren regner rense og myke opp bakken slik at frøene kan spire til handling. Vi kan også plante frøene av intensjon. En ayurvedisk rens kan være akkurat det vi trenger for å revitalisere oss selv.

Vi kan begynne med å rense vårt hjem av alle akkumulerte dust bunnies og spindelvev. Forenkle livet ved å tømme ut rot og donerer alle de tingene vi ikke lenger trenger eller bruker til lokale veldedige organisasjoner. Senk varmen og la brannen varme deg innenfra ved å drikke mye ingefær te og får nok mosjon. Vi kan spise lettere måltider, som omfatter flere friske, rå, økologisk mat i kostholdet vårt. Dette vil forberede kroppen for neste steg, som er å rydde vår indre verden-kroppene våre.

Våren er en utmerket tid for å rense vårt indre kroppen samt vårt ytre miljø. Ved å spise mindre mat og gjøre våre matvalg mer bevisst vi kan starte en rens eller raskt. Det er mange forslag på hvordan du gjør dette på nettet og i bøker. Ayurvediske renser er skreddersydd til dine personlige behov og grunnlov. Min venn og lærer, lærte meg å gjøre en for meg selv i fjor vår, og det lettet opp ikke bare kroppen min, men også min ånd. Her er et eksempel på hva vi gjorde. Husk Ayurveda er spesifikke for deg så hva som fungerte for meg virker kanskje ikke for alle!

Min venn er en ayurvedisk lege og veiledet meg gjennom denne prosessen. Rens deg av alle kosttilskudd, vitaminer og andre kosttilskudd tilsetningsstoffer. Heldig for meg, var jeg ikke på noen slik at jeg ikke trenger å gjøre dette. Ideelt sett ville du enkelt inn i en rens som nevnt ovenfor. På den første og andre dagen i mitt rens, først i morgen, drakk jeg 2 ts ghee smeltet i et krus med varmt vann. Annenhver dag, jeg har lagt 2 flere teskjeer til dette, capping ut 8 ts. Jeg drakk varmt vann etter denne drinken. Om en halv time senere, drakk jeg grønne drinker hele dagen, detoxing med ingefær myntete. På dag to, en halv time etter min varmt vann ghee drikke, jeg spiste congee, en blanding av hirse, ris og quinoa. Til lunsj og middag jeg spiste kitchari, grønne bønner, ris og krydder terapeutiske til min dosha, drikke rikelig med renset vann i løpet av dagen.

Jeg fortsatte på denne måten for de neste dagene og deretter på dag seks og sju jeg spiste en mono diett av congee. Noen mennesker jeg ble rensing med valgte kitchari. Det var en gruppe fra min yoga samfunnet som alle gjorde dette sammen. Det er stor oppslutning og vi kunne sprette våre følelser av hverandre. Igjen, hva som fungerer for noen mennesker fungerte ikke for andre. På dag syv ble vi bedt om å ta et varmt bad og resten med en varmeflaske på våre mager. Drikker en og en halv kopper sviske juice for å skylle systemet før administrering av et klyster om fire timer senere. Du kan også velge å ha en colonic.

I løpet av uken av rens, holdt jeg en journal å merke seg hvordan jeg føler og hva reaksjonene mine var. Jeg holdt min timeplan lys, gjorde yoga og gikk turer i naturen. I morgen skrapte jeg min tunge å bli kvitt de overflødige giftstoffer som kalles ama. Jeg lærte kunsten abhiyanga massasje der jeg massert dosha spesifikke oljer inn i huden min, flytting lymfe og avslappende musklene mine. Jeg mediterte i 20 minutter mens oljen gjennomvåt inn i huden min. Deretter skylles jeg med en varm dusj. Det finnes ulike ayurvediske blandinger jeg laget hjemme og vil bruke hele uken for å rense og forynge huden min.

Gjennom hele uken i mitt rens jeg merke til at vanligvis, det gjorde jeg ikke mye tid til å ta vare på meg selv . Dette ble en tid for meg å ta vare på og elske meg selv mer fullstendig. Jeg utviklet små ritualer for meg selv at jeg opprettholde den dag i dag som hjelper meg å leve mitt liv med mer bevissthet. Det var en fantastisk måte å rense og ta vare på min fysiske kropp og mitt sinn. Min ånd følte meg helt næring som jeg flyttet dypere inn i våren følelse, sunnere, lettere og mer energisk! Jeg gleder meg til våren rens jeg planlegger for meg i de kommende ukene! Her er å ønske deg helse og lykke!