Hjem >> Depresjon >> Hvordan redusere stress og angst: 5 tips som Work

Hvordan redusere stress og angst: 5 tips som Work


Som student Jeg pleide å grue slutten av året eksamener og ville blitt svært engstelig som eksamensperioden nærmet seg. Jeg ville ha elsket noen råd om hvordan du kan redusere stress og angst, men følte alltid vanskelig å snakke om det. Mitt humør ofte endret som jeg blir mer gretten og mindre comunicative med familie og venner. Jeg slet med å sove, og stadig bekymret for hva som ville skje hvis jeg mislyktes. Jeg har også en tendens til å ha en forkjølelse eller influensa lettere i løpet av denne tiden som immunforsvaret mitt ble svekket.

Når det utsettes for stressende situasjoner mennesker kan bli mer irritabel, lett utmattet og mister konsentrasjonen. Stress kan bygge opp raskt når det er mange ting på hjertet. Kroppene våre er ikke bygget for å arbeide under perioder med langvarig stress. Over tid vil stress og angst påvirker vår fysiske helse, humør og generell følelse av velvære. Det er forskning som tyder på at stress kan acccelerate aldringsprosessen og bidrar til utvikling av mange helseproblemer, inkludert høyt blodtrykk og hjerte- og karsykdommer.

Her er 5 stress-busting tips som kan hjelpe deg til å redusere stress og angst.

1. Øvelse. Regelmessig mosjon kan redusere stress og også bidra til å bygge motstand mot stressfaktorer. Forplikter til 20 minutter en dag med noen form for trening bør ikke være vanskelig. Du trenger ikke å gå til et treningsstudio for å trene heller. Finn måter å innlemme regelmessig mosjon i din daglige rutine. Kan du ta trappene i stedet for å bruke heisen? Kan du gå til butikken i stedet for å kjøre? Å eie en hund vil sikkert hjelpe deg å få ut for den morgenen eller kveldstur. Lag en vane av det. Få hjertet til å pumpe og høste belønningene.

2. Ta et magnesium supplement. Stress kan bidra til en reduksjon i våre kroppens magnesium nivå. En magnesium supplement vil hindre deg fra å bli magnesium mangelfull og hjelpe deg å håndtere stress mer effektivt.

3. Har du en god sans for humor? Det er ingenting som en god latter å slå stress blues. Jeg er en stor tro på den helbredende effekten av humor. Latter holder musklene avslappet, øker mengden oksygen som strømmer gjennom kroppen, og fungerer som en utløsermekanisme for følelser av frustrasjon og sinne. En følelse av humor bidrar til å takle følelsesmessig stress så vel som arbeider med fysisk og psykisk smerte. Å se en komedie film eller dele en vits med venner ikke bare gjør at du føler deg bra, men lindrer stress og angst i tillegg.

4. Meditasjon og yoga. Din evne til å slappe av vil redusere virkningen av stress og angst på kroppen din. Meditasjon og yoga er aktiviteter som vil bidra til å redusere stress og angst ved å holde deg avslappet. I en avslappet tilstand, bremser pulsen ned og blodtrykket stabiliseres. Kvaliteten på søvn vil forbedre og immunforsvaret blir styrket. Prøv følgende dype pusteøvelse når du ønsker å slappe av. Finn et rolig sted og sitte komfortabelt. Ta en langsom pusten dypt, puster inn gjennom nesen. Hold pusten i 3 sekunder og så puster langsomt gjennom munnen i 5 sekunder. Øv i 5-10 minutter. Du vil føle vekten av verden langsomt blir løslatt fra inni kroppen din. Trene regelmessig. Det vil være verdt det.

5. Endre kosthold. Et kosthold som inneholder rikelig med hele korn, belgfrukter, friske grønnsaker og frukt er svært gunstig for vår fysiske, mentale og emosjonelle helse. Begrens mengden bearbeidet mat som du spiser. Dette vil bidra til å holde deg immunsystemet i orden spesielt i disse stressende tider. Unngå å røyke og drikke for mye koffein eller alkohol som disse populære aktivitetene øke stressnivået. Spis fisk som sardiner, sild eller rød laks som er rike på omega 3 fettsyrer. Alternativt kan du prøve en god kvalitet fiskeolje supplement. Et regelmessig inntak av fiskeolje kan hjelpe til med lindring av stress og angst.

Stress og angst kan bli overveldende og virkelig påvirke hvordan du fungerer på en daglig basis. Hvis du kan redusere stress og angst din fysiske og følelsesmessige velvære vil øke dramatisk.