Overvinne Claustrophobia


Klaustrofobi er frykten for å bli innesperret i lukkede rom og ikke være i stand til å komme seg ut. De vanligste eksemplene der lider oppleve angst inkluderer heiser og fly, men de kan lett finne seg fortvilet i alle små rom i et hus eller bygning.

I USA alene er det rapportert at 5% av befolkningen lider av klaustrofobi av varierende grad, fra mildt ubehag til ekstreme nivåer. Men dette faktum er ingen trøst til den lidende.

Jeg har skissert nedenfor noen praktiske tips en kan bruke for å hjelpe noen gjennom klaustrofobi.

Tips for foreldre, partnere eller venner av lidende

1. Vær tålmodig. Som alle fobier dette er irrasjonelt og ikke rot i virkeligheten. Det er viktig å forstå at den lidende ikke er å velge noe av dette, og at det de opplever er svært reell, og kan være svært opprivende.

2. Ikke kvele dem. Det er naturlig å være beskyttende, spesielt hvis det er din sønn eller datter, men stadig spørre dem om de er ok og hva som skjer når et panikkanfall oppstår vil bare forsterke den intense og overveldende følelser.

3. Speak til dem. Hold samtalen grunnleggende; spør dem hva deres planer er for uken, hva de har til middag, hva de gjorde i går. Spørsmålene vil distrahere dem og fokusere på praktiske saker.

4. Lag små utfordringer å sakte avsløre den lidende til sin frykt. Dette bør gjøres med null press, men konsekvent, slik at de kan være mentalt forberedt. Start med å plukke et annet rom i huset ditt hver uke; oppmuntre dem til å låse døren med dere begge i den. Målet er å få dem til å bo i rommet alene med døren låst.

5. Vær tålmodig. Nei det er ikke en skrivefeil, jeg inkludert denne to ganger for å understreke det faktum at overvinne frykt er en prosess. Noen ganger gigantiske sprang blir tatt og noen ganger den minste situasjon kan setter oss tilbake tidobbelt. Å være pasient vil hjelpe dem å godta tilbakeslag og fortsette på veien til utvinning.

Tips for lider

1. Lag en sjekkliste. En pilot ikke bare starte flyet og ta av; de går gjennom en detaljert liste over oppgaver de må gjøre i forberedelsene til en sikker flyging. Det samme gjelder for noen om å utsette seg for en fobi.

Skriv ned fakta om dagens situasjon. For eksempel, før du får på et fly, spør deg selv: Er jeg alene på flyet? Hvor lang er flyturen? Er andre mennesker som opplever de følelsene jeg har nå, som for eksempel hjerte racing, spenninger i hode, nakke og skuldre? Spør deg selv når var sist gang du var involvert i en hendelse på et fly, jeg gjetter aldri.

2. Draw. Kreativ tegning eller til og med bare doodling påkaller den høyre side av hjernen, som benyttes for romlig bevissthet. Aktivering denne siden av hjernen bidrar til å redusere negativ tenkning knyttet til venstre kognitive side av hjernen (kilde )
. Å lytte til musikk er også svært effektive for dette.

3. Visualiser et trygt sted. Jeg oppfordrer alltid mine klienter til å plukke et bestemt sted hvor de går til å slappe av. Dette kan være i stuen i huset deres der familien sitter og chatter, et sted i naturen der de gå eller løpe eller en utenlandsk landemerke der de hadde en positiv opplevelse. Når de overveldende følelsene stige holde på dette bildet intenst kan påberope seg rolige følelser knyttet til dette stedet. I likhet med tegning, ved hjelp av bilder påkaller den høyre hjernehalvdelen til å balansere ut aktiv venstre hjerne som fungerer med 100% prøver å forstå følelser.

4. Breath. Deep buk puste fyller lungene med luft og øker blodsirkulasjonen, hjelper det å holde fokus og endrer meldinger sendt til hjernen, informere det å slappe av og være rolig. Tenk deg at din mage som en ballong og se det forsiktig stige etter hvert som du puster inn og senk som puster.

5. Reach ut. Romforståelse kan ofte være et problem for lider av klaustrofobi. Hvis de er i et avgrenset område, kan berøre vegger skaper en bedre følelse av området de er i og størrelsen på plass.

6. kognitiv trening. Kognitiv atferdsterapi (CBT) er ofte farten til verktøy for å hjelpe overvinne mange fobier. Min personlige preferanse er Rational Emotive Behavior Therapy (REBT) metode som beskrevet av Albert Ellis.

REBT bruker en ABC-modell for å definere en trinnvis guide til å vurdere noe liv problem og lære oss hvordan vi positivt re- ramme våre tanker rundt det

Her er ett enkelt eksempel:.

A (Aktivering hendelse). jeg er i ferd med å komme inn i en heis og angst begynner

B (Belief er rundt A): heisen døren åpner seg ikke. Jeg blir sittende fast her for alltid. Angsten vil fullstendig overvelde meg. Jeg vil ikke være i stand til å puste

C (Konsekvenser av C). Du føler ekstrem spenning på forhånd. Hvis du visste at du skulle få i heisen, kan det ha spilt på hjertet hele dagen. Du kan unngå å få på heisen helt og gå glipp av utsikten

D (Dispute B). Hvor mange ganger har heisdørene åpnet i dag, hele uken, hele året? Er det folk som venter på å bruke heisen etter deg? Har du noen gang faktisk vært suge i en heis? Hvis døren ikke åpnes, vil ansatte har til å ta det opp raskt? Er du omgitt av venner? Vil bli sittende fast med venner være så ille? Har du følt angst før? Gjorde det passere da? Vil det passere igjen, som sist gang

E (Effektiv tenkning rundt A): Sjansene for heisen døråpningen er veldig slank. Det har aldri skjedd meg før, så det er ingen grunn til å tro det vil skje nå. Mine venner er ikke nervøs, så det er ingen grunn for meg å være. Angsten er ikke et problem; følelsene alltid forsvinner etter noen minutter. Det er ok å bare slappe av og nyte utsikten.

7. Face frykten. Til syvende og sist er den eneste måten å ta makten bort fra denne fobien er å møte det på hodet. Planlegge angrep. Sett mini mål hver uke, slik som å låse døren til et lite rom i huset. Hold deg til de mål og belønne deg selv med små ting etter at du har møtt oppgaven. Utholdende, dette er ikke til å bli lett, men ikke vær hard mot deg selv hvis du opplever et tilbakeslag. Validere deg selv når du gjør det bra, og hvis du opplever noen sett ryggen, omgruppere og komme tilbake til planen.

Det er noen gode ressurser tilgjengelig for å hjelpe med klaustrofobi, slik som "Angst og fobi arbeidsbok" som er en fantastisk bok for å hjelpe mennesker gjennom angst forhold med bruk av CBT teknikker.

Håper dette er til noen hjelp, og tar gjerne imot kommentarer eller tilbakemeldinger. Vennligst sjekk ut min hjemmeside for flere artikler

-. Karl (Toxic Escape)