Hjem >> kolesterol >> Høy kolesterolbehandling

Høy kolesterolbehandling

Hva er risikofaktorene for hjertesykdom og høyt kolesterol?

 • Del historien din
 • Det er mulig å minimere risikoen for hjertesykdom, en av de viktigste dødsårsakene i USA. Høyt kolesterol i blodet kan føre til koronararteriesykdom, hjerteinfarkt, forbigående iskemisk angrep (TIA), slag, og perifer arteriesykdom; å holde kolesterolnivået i det normale området kan redusere risikoen for disse sykdommene.
 • Livsstilsendringer kan la deg ta kontroll over hjertehelsen din, og å administrere kolesterolnivået ditt er en så viktig livsstilsendring. Andre risikofaktorer som også kan kontrolleres inkluderer å opprettholde normalt blodtrykk, trener, holde vekten din innenfor normale grenser, slutter å røyke, og kontrollere diabetes og stress.
 • Selv om man ikke kan kontrollere risikofaktorer som alder og familiehistorie av hjertesykdom eller hjerneslag, det er mulig å minimere de andre risikofaktorene for å leve et lengre og sunnere liv.
 • Å vite kolesteroltalet ditt er et godt første skritt for å redusere risiko. Disse inkluderer totalt kolesterol, HDL (høy tetthet lipoprotein eller godt kolesterol), LDL (lavdensitetslipoprotein eller dårlig kolesterol) og triglyseridnivåer. Sammen er de en del av en blodscreeningstest kalt lipoproteinanalyse, og kan gi deg og helsepersonell veiledning om det potensielle behovet for å kontrollere kolesterolnivået.
 • Hvis en persons kolesterolnivåer er normale, men de har andre risikofaktorer for hjerteinfarkt eller slag, de vil kanskje fortsatt senke kolesterolnivået ytterligere.
 • Kosthold og mosjon er strategier for å senke kolesterolet før kolesterolsenkende medisiner er foreskrevet.

Hvor kan du få kolesterolet ditt testet?

Måling av kolesterolet innebærer å ta en blodprøve. Ofte vil helsepersonell anbefale og arrangere disse testene under et kontorbesøk, selv om det er best å få blodet tatt etter faste i 14-16 timer.

Kolesterol screeningmuligheter er ofte tilgjengelige i samfunnet, for eksempel:

 • Visninger holdt på kjøpesentre
 • Fellesskapets helsemesser
 • Nærliggende medisinske klinikker
 • Hjemmetesting enheter
 • Test av arbeidsstedet

Hva betyr kolesteroltalene (diagram)?

Gjør deg oppmerksom på kolesteroltallet* Type fett Dårlig Bedre Ønskelig Totalt blodkolesterol240 mg/dL ** og høyere behovsevaluering av HDL- og LDL-nivåer200-239 er grenseverdi 200 og mindre; 150 er ideellHDL40 mg/dL eller mindre45 for menn; 55 for kvinner60 eller mer LDL190 mg/dL eller mer anses som veldig høy; 160-189 regnes som høy130-159 er borderline high100-129 er nesten det beste; under 100 er ideelt Triglyserider 500 mg/dL eller mer er veldig høyt; 200-499 regnes som høyt 150-199 er grenselinje høyt Under 150 er normalt

*Fra de reviderte retningslinjene ATP III, National Institutes of Health ** mg/dL betyr milligram per desiliter blod

SPØRSMÅL

Hva er kolesterol? Se Svar

Hvordan senker jeg kolesterolet mitt gjennom trening?

Regelmessig aerob trening hjelper til med å senke kolesterolnivået, samt kontrollere høyt blodtrykk, diabetes, og kroppsvekt. Mens de fleste helseorganisasjoner anbefaler 30 minutter om dagen med noen form for trening, konklusjonen er at mer sannsynligvis er bedre, men noen er fremdeles bedre enn ingen.

Mange trener på jobben med å utføre manuelt arbeid, men har kanskje ikke mye aerob trening. Trening finnes i mange former, og å holde kroppen i bevegelse er en viktig del av å opprettholde fysisk kondisjonering samt god bentetthet, muskelfleksibilitet, og fellesfunksjon. Mange får treningen på jobb med å utføre manuelt arbeid, men har kanskje ikke mye aerob trening.