Hjem >> barns helse >> 6 naturlige behandlinger for bleieutslett

6 naturlige behandlinger for bleieutslett

For en kjærlig forelder eller verge er det opprørende å se utslett på barnets bunn rett og slett på grunn av det åpenbare ubehaget det forårsaker. Men hva er bleieutslett? Bleieutslett oppstår på huden under bleien og skjer vanligvis i en alder av 2 år og yngre, eller så lenge de har på seg bleier. Hvis det ikke behandles, kan resultatet bli alvorlig og til og med resultere i en soppinfeksjon .

Bleie dermatitt er referert til betennelse i ytre lag av huden i perineal området, nedre del av magen og indre lår. Lesjonene er flate, misfargede flekker på huden og er vanligvis kløende, noe som kan forårsake bakteriell eller candidainfeksjon . Dette kan også påvirke penis eller vaginalområde som fører til urinveisinfeksjon og ytterligere ubehag, irritabilitet og rastløshet for babyen din.

Selv om det er mest vanlig hos spedbarn, kan voksne som ikke klarer å ta vare på seg selv eller som kan kreve å bruke voksenbleier også få bleieutslett. Så irriterende som et bleieutslett kan være, for ikke å snakke om ubehaget det forårsaker den lille, kan det enkelt behandles og til og med forebygges i de fleste tilfeller.


Hva forårsaker bleieutslett?

Et bleieutslett eller et gjærutslett kan være forårsaket av sjeldne bleieskift, diaré og plutselige endringer i kostholdet, for eksempel fast føde samt maten som mor spiser, spesielt hvis du ammer. Antibiotika, en sykdom, friksjon forårsaket av en bleie som er for stram eller en konstant gnidning av noe slag som ofte sees når en baby er mellom størrelser, vaskemidler, bakterie- eller soppinfeksjoner, allergier og annen følsomhet overfor engangsbleier er andre vanlige årsaker til bleieutslett.

Spesielt når urin og avføring presses mot huden, kan bakteriene bryte ned hudens beskyttende barriere, som er der utslettet ofte starter. Utslettet kan oppstå på grunn av mye sittende eller liggende i sengen, spesielt hvis en bleie er skitten og forblir uendret over lengre perioder. Bleieutslett oppstår ofte på grunn av surhetsendringene i avføringen når spedbarn begynner å spise fast føde. Dette er rundt 9–12 måneders alderen og når babyer sitter mesteparten av tiden.

Et annet navn for bleieutslett er bleie (serviett) dermatitt og er en av de vanligste "dermatologiske sykdommene" hos spedbarn og barn. Tidligere har bleieutslett og bleieirritasjoner vært antatt å være forårsaket av ammoniakk, men studier tyder nå på at det er mange årsaker til bleieutslett.

Hvis du lar bleieutslettet være ubehandlet, kan det utvikle seg til en gjærinfeksjon fordi gjær elsker det varme, fuktige og mørke miljøet som en bleie lett gir. En studie ble utført som viste at den høyeste forekomsten av bleieutslett, hos over 1200 spedbarn, ble funnet hos de som brukte tøybleier. Hvis du bruker tøybleier, må du kanskje bytte bleiene oftere og sørge for å bruke et veldig mildt vaskemiddel. (1) 


6 naturlige behandlinger for bleieutslett

1. Magnesium Olje

Det er vanlig å bruke aktuelle salver som steroider, men de kan forårsake problemer for ultrasensitiv hud. Magnesiumolje , kjent for sine antiinflammatoriske og sårhelende egenskaper, kan være i stand til å hjelpe til med å helbrede bleieutslett raskt. I en klinisk studie på barneavdelingen ved Hajar sykehus ble 64 barn under to år med bleieeksem behandlet med den kombinerte kremen magnesium 2 % og calendula eller med Calendula-krem alene. Studien fant at magnesiumkremen var svært effektiv for behandling av bleieeksem. (2)

2. Bytt bleien oftere!

Den største årsaken til bleieutslett er å legge igjen en skitten bleie, våt eller bæsj, på babyen for lenge! Det er vanlig å skifte bleie 8–10 ganger om dagen, men det er ikke nødvendig å telle. Bare gjør det etter behov ved å være oppmerksom. Hvis de ikke behandles, kan Candida og bakterielle infeksjoner gjøre ting verre, til og med forårsake psoriasis og de andre sykdommene. Det er avgjørende at babyen din holdes ren ved å holde bleieområdet tørt gjennom hyppige bleieskift. (3)

3. Bentonittleire

Bentonittleire har vært kjent for å rense huden fra akne på grunn av dens evne til å fjerne giftstoffer og urenheter, men det kan også hjelpe til med å helbrede babyens bleieutslett. Ifølge en fersk studie ble det funnet at en sjampo laget av leire helbreder 93,3 prosent av lesjonene fra bleieutslett i løpet av de første seks timene. (4)

Bentonittleire er en bergart dannet av vulkansk aske. Den er svært absorberende, og når den blir mettet med væske, utvikler den en mild elektrisk ladning som hjelper til med å trekke ut giftstoffer, tungmetaller og andre urenheter vekk fra hudvevet, og til slutt bidrar til å kontrollere fuktighet og bekjempe bakterier som kan gjøre bleieutslettet verre.

Prøv å blande en liten mengde bentonittleire med vann til det danner en pasta. Spred deretter på babyens bunn og la den tørke. Dette kan være din største utfordring siden babyer vanligvis ikke sitter stille lenge. Kanskje dette er et godt tidspunkt for en liten historieboklesing eller en stående aktivitet! Det tørker vanligvis innen 10–15 minutter. Når den er tørr, fjern med varmt vann.

4. DIY bleiekrem

Det er enkelt å lage din egen bleieutslettkrem, og er også veldig viktig for helsen til babyen din! Selv om det er lett å plukke opp produkter som Desitin og Boudreaux's Butt Paste som en bleieutslettbehandling, inneholder mange bleieutslettkremer og -salver kjemiske emulgatorer som kan komme inn i kroppen gjennom huden.

Lag i stedet din egen DIY bleiekrem med sheasmør, kokosolje, bivoks og calendula, blant andre hudforbedrende ingredienser. Sheasmør er den perfekte ingrediensen for bleieutslettsalve siden den er soppdrepende og anti-inflammatorisk, noe som hjelper til med å bekjempe gjær. Og calendula inneholder betennelsesdempende linolsyre, som bidrar til å redusere ytterligere irritasjon fra bleieutslett samt muligens forhindre det i utgangspunktet.

5. Unngå babyservietter

Selv om det ser ut til at babyservietten er det perfekte verktøyet for omtrent alt, inneholder babyservietter faktisk noen ingredienser som kan irritere huden. Den typiske babyservietten inneholder ingredienser som parabener, som er kjent som hormonforstyrrende stoffer , propylenglykol, fenoksyetanol, ftalater for duft og andre kjemikalier samt mulige kreftfremkallende stoffer, som formaldehyd, som kan oppnås gjennom produksjonsprosessen.

I tillegg blir miljøet vårt negativt påvirket av bruken av disse kjemikalieholdige serviettene. Å bruke en myk vaskeklut eller papirhåndkle med vann kan fungere like bra, og forhindre ytterligere irritasjon. Sørg deretter for å la babyens underdel tørke før du legger en ny bleie på ham eller henne. Dette kan bidra til å forhindre bakteriefremkallende fuktighet og dermed bleieutslett. Det finnes noen sikrere versjoner der ute, og du kan til og med lage din egen! (5) 

6. Gi babyen den riktige maten

Ofte diaré er årsaken til bleieutslett og irritasjoner. Hvis det er tilfelle, må du stoppe diaréen så snart som mulig. Har du hørt om BRAT-dietten? Brød, ris, eplemos og toast (BRAT) er vanlige matvarer som kan bidra til å kvitte babyen din med det ubehagelige bleieutslettet som forårsaker diaré.

Det avhenger selvfølgelig av spedbarnets alder når det gjelder hva de kan spise, og du må kanskje myke opp maten tilsvarende slik at den er trygg og enkel å spise. Småbarn kan spise mer fast mat som pasta, oppkuttede bløtkokte egg, vanlig yoghurtholdig probiotika og fermentert fullkorn. Fordi stivelse tilfører bulk til avføringen, er det et godt valg og lett å fordøye. Husk at fett og sukker, selv de fra og fruktjuicer, kan gjøre problemet verre. (6)


Forholdsregler å ta

Selv om det er noen enkle måter å beskytte babyen din på og hjelpe babyen til å helbrede raskt, vær nøye med alt du legger på babyen din. Hvis det ser ut til å forverre problemet på noen måte, avbryt bruken og sjekk med legen din.

Det er vanlig at mange foreldre liker å bruke babypulver i et forsøk på å redusere fuktighet i bleieområdet til babyen, men det er viktig å vite at maisstivelse kan forverre problemet hvis det er gjærbleieutslett. Hvis du bruker et pulver, unngå talkum. Vær også forsiktig når du heller pulveret i hendene. Pass på at du er borte fra babyens ansikt for å unngå å få pulveret i babyens øyne eller at han eller hun puster det inn gjennom munnen eller nesen. Slå av alle vifter som kan blåse luft i rommet mens du påfører. (7)

Les neste: Kolikikk naturlige rettsmidler