Hjem >> barns helse >> Feriereiser:Holder barna trygge og sunne

Feriereiser:Holder barna trygge og sunne

.content-repository-content img {object-fit:cover; }

Å reise med barna kan være en fin måte å utforske nye steder, tilbringe tid sammen som en familie, og besøk med venner og familiemedlemmer som ikke bor i nærheten. For å få den tryggeste og sunneste turen mulig, husk disse reisetipsene.

Ta med de viktige tingene fra medisinskapet ditt

 • Pakk reseptbelagte medisiner barnet ditt tar. Kontroller at du har nok for hele turen.
 • Ta med vanlige reseptfrie medisiner, som acetaminophen (Tylenol) eller ibuprofen (Advil, Motrin), antibiotisk salve, kalde medisiner (som anbefalt av legen din), og difenhydramin (Benadryl).
 • Ta med et termometer og et par plaster på hver tur; de kan komme veldig godt med. Tenk på en pinsett, også, hvis barnet ditt får splinter ofte.

Barn trenger bilseter

 • Sørg for at du har riktig sete for barnets alder og vekt, og at den er riktig installert i kjøretøyet du reiser i. Nettstedet til American Academy of Pediatrics gir tips om valg og installering av bilseter.
 • Hvis du reiser med fly, Federal Aviation Administration anbefaler på det sterkeste å ta med bilseter for spedbarn og småbarn og feste dem til et flysete. Husk at du må kjøpe en egen billett for barnet for å bruke setet. Ta kontakt med flyselskapet for å se om det er rabatter. Bilstolen må være mindre enn 16 tommer bred for å passe; sørg for å måle før du går! Selestoler er ikke tillatt på fly.

Vær oppmerksom på vanlige reisehelseproblemer

 • Hvis barnet ditt lett blir bilsyk, sørg for at hun er høy nok i bilen til å se ut av vinduet, da dette kan hjelpe. Hold et vindu sprukket for en bris, og ha noen småretter som kringler tilgjengelig; begge kan hjelpe kvalme til å forsvinne. Hvis barnet ditt har særlig dårlig bilsyke (f.eks. hun kaster opp hver tur), snakk med legen din om medisiner hun kan ta.
 • Øresmerter kan være et problem når folk flyr. Å ha en spedbarnssykepleier eller ta en flaske under start og landing er en god idé, svelging hjelper til med å bekjempe ørepine. For eldre barn, prøv å få dem til å drikke, tyggegummi (sukkerfri, selvfølgelig!), eller spill et gjespende spill for å forhindre at ørene blokkerer.
 • Siden timeplaner og hva du spiser når du reiser ofte er annerledes enn når du er hjemme, forstoppelse (ikke å ha avføring så ofte som vanlig) kan skje. Gi barnet ditt rikelig med væske, og sørg for at det er fiber (frukt, grønnsaker, fullkorn) i kostholdet.
 • Bakterier kan være hvor som helst når du reiser. Ha med deg hånddesinfeksjonsmiddel til enhver tid, for å hjelpe deg med å ta med deg færre av dem!

Ikke glem barnesikring

 • Ta med et barnesikringssett med utløpsdeksler, skaplåser, og hva du ellers bruker hjemme.
 • Hvis du bor hjemme hos noen, Du kan ikke være barnesikret hele stedet. Spør om det er ett rom du kan fullstendig barnesikre, slik at du kan slappe av bedre mens barnet ditt er der. Tenk på de største farene, som medisiner, rengjøringsvæsker, kniver, og potensielle kvelningsfare. Spør om de og andre spesielt farlige ting kan flyttes og/eller låses utilgjengelig under oppholdet.
 • For spedbarn og småbarn, en bærbar barneseng kan tjene som både en seng og et trygt sted å leke.
 • Vurder å ta med deg portene for å blokkere trapper eller for å holde barnet ditt i et trygt rom. Verten din kan sette pris på det hvis du bruker den typen som åpner seg, i motsetning til de som må klatres over.

Gjør leksene dine

 • Skriv ned barnets medisinske informasjon, spesielt medisinallergi (hvis du glemmer navnet på antibiotika som ga ham utslett, finn ut før du drar!), helseproblemer, og reseptbelagte medisiner. Ha det med deg hele tiden. Hvis barnet ditt trenger å oppsøke lege mens du er på reise, hun trenger å vite disse tingene.
 • Ta med navn og telefonnumre til alle leger barnet ditt ser, inkludert spesialister, i tilfelle du eller en lege du ser trenger å kontakte dem.
 • Spør legen din om de beste sykehusene i området du reiser, så du vet hvor du skal dra om nødvendig.
 • Sørg for å ta med helseforsikringskortene dine, og sjekk med forsikringsselskapet ditt om dekning utenfor ditt område. De fleste selskaper dekker nødhjelp hvis barnet ditt trenger det, men du må kanskje ringe for godkjenning eller gå til et bestemt sykehus.

Hvis du reiser utenfor landet ...

 • For reiser til visse land, barnet ditt kan trenge spesielle vaksiner. For å finne ut de siste anbefalingene, besøk Traveler's Health -delen på U.S.Centers for Disease Control and Prevention (CDC) nettsted. Gjør dette minst seks til åtte uker før du reiser, ettersom mange av vaksinene må gis minst en måned før reise, og du kan trenge en avtale på en spesiell reiseklinikk for å få visse vaksiner.
 • Finn ut om den spesielle helserisikoen, som malaria eller dengue, i landet der du skal reise, slik at du kan snakke med legen din før du går om hvordan du kan forhindre dem. CDCs nettsted kan hjelpe med dette. Den har også mye nyttig, praktisk informasjon om temaer som trygg mat og vann og reisendes diaré.

Det høres ut som mye, men stort sett er det bare å planlegge. Og det kan gjøre en stor forskjell når det gjelder å gjøre turen minneverdig for alle Ikke sant grunner.