Hjem >> barns helse >> Når varmt blir for varmt:holde barna trygge i varmen

Når varmt blir for varmt:holde barna trygge i varmen

.content-repository-content img {object-fit:cover; }

Følg meg på Twitter @drClaire

Varme er en del av sommeren - og for det meste, barn klarer seg fint i varmen. Men noen ganger, varme kan være farlig, til og med dødelig. Når sommeren varmes opp - og så mye av landet sitter i en hetebølge - er det viktig å vite om disse farene, slik at du kan holde barna trygge. Her er hva du trenger å vite om varme og barn:

La aldri et barn stå i en bil i varmen. Barns kropper kan varme opp utrolig raskt - noe som fører til organskader og til og med død. Hvert år dør barn av å være i en varm bil - fordi omsorgspersonen trodde de ville ha det bra, fordi et ærend tok lengre tid enn forventet, eller fordi sjåføren rett og slett glemte at de var der. Det er ingen trygg tid eller sikker temperatur når det gjelder å la barn ligge i biler, så aldri gjør det (det er ikke trygt å la et barn stå i bilen av andre årsaker, også). Og alltid, Kontroller alltid baksetet før du forlater en bil. De aller beste menneskene kan bli distrahert og glemsom. American Academy of Pediatrics har veldig nyttig informasjon om forebygging av barnedød i varme biler på deres nettsted for foreldre.

Kjenn tegnene på varmeutmattelse. Varmeutmattelse er det som kan skje med kroppen når den blir overopphetet, spesielt hvis det er dehydrering også. Det er mer vanlig når temperaturen kommer over 90 grader, og når fuktigheten er over 60%, da dette gjør det vanskeligere for svette å fordampe og avkjøle kroppen, men det kan skje ved lavere temperaturer og lavere fuktighet når du er i direkte solskinn eller veldig aktiv. Noen av symptomene på varmeutmattelse inkluderer:

  • Muskelkramper
  • Overdreven svette
  • Kald, klam hud
  • Svimmelhet eller svakhet
  • Rask puls
  • Oppkast

Hvis barnet ditt har noen av disse, få dem ut av solen, la dem ligge, avkjøl dem med kaldt vann, og få dem til å drikke (ingenting med koffein), sørg for at de tar små slurker om gangen. Hvis de fortsatt klager over svimmelhet eller fortsetter å kaste opp, ta dem til legevakten.

Varmeslag er en nødsituasjon:kjenn tegnene og vet hva du skal gjøre

Varmeslag er en nødsituasjon. Varmeslag er det som dreper barna i biler, og det er virkelig en medisinsk nødssituasjon. Du bør mistenke heteslag hvis barnets hud er varm og tørr i stedet for kald og svett, hvis temperaturen er veldig høy, eller hvis de er overdrevent søvnige - eller bevisstløse. Hvis dette skjer, ring 911 og få barnet til et kjølig sted og avkjøl det med kaldt vann. Hvis de er søvnige, ikke prøv å få dem til å drikke, da de kanskje ikke kan gjøre det trygt.

Her er noen generelle tips for å holde barna trygge i varmen

  • Begrens tiden i direkte sollys (spesielt på middagstid). Se etter skygge, eller lag din egen med paraplyer, telt, eller brettete luer
  • Ta med vann hver gang du skal være ute i solen - for å drikke så vel som å ta på huden for å kjøle seg ned
  • Hold øye med prognosen mens du planlegger utendørsaktiviteter, spesielt aktive; sjekk temperaturen og fuktigheten, og planlegge deretter
  • Ta mange hvilepauser og bruk dem som en sjanse til å se hvordan alle har det med varmen. Hvert barn er annerledes; noen kan ha det bra når andre får problemer.