Hjem >> barns helse >> Hos barn og tenåringer,

Hos barn og tenåringer,

depresjon ser ikke alltid ut som tristhet .content-repository-content img {object-fit:cover; }

Følg meg på Twitter @drClaire

Når vi tenker på en deprimert person, vi har en tendens til å tenke på noen som vi vil, virker trist. Bildet vi har i hodet vårt er av noen som ikke vil gå av sofaen eller komme ut av sengen, som spiser mye mindre eller mye mer enn vanlig, har problemer med å sove eller ønsker å sove hele tiden, som har problemer med vanlige daglige aktiviteter, og snakker ikke så mye.

Barn og tenåringer med depresjon kan absolutt se slik ut. Men depresjon kan utspille seg på forskjellige måter, også. Det er vanskelig å finne tall hos yngre barn, men blant 12 til 17-åringene, nesten 13% har hatt en alvorlig depressiv episode. Det er viktig å være oppmerksom på tegnene; depresjon er en sykdom som kan behandles-og ubehandlet depresjon kan føre til langsiktig psykisk helse og fysiske problemer, og muligens selvmord.

Her er noen mulige tegn på depresjon hos ungdom:

  • Slippe karakterer. Nå, det er mange grunner til at karakterer kan falle - inkludert læringshemming, ADHD, mobbing, eller stoffbruk. Men når et barns karakter faller, Det er viktig å tenke på depresjon som en mulig årsak.
  • Irritabilitet og sinne. Det er mange grunner til dette, inkludert temperament, og tenåringer er ofte irritable og sinte. Men hvis det er nytt og vedvarende, eller hvis et barn eller en tenåring får problemer mye mer enn vanlig, tenk på depresjon.
  • Kjedsomhet. Når et barn som pleide å være interessert i ting plutselig kjeder seg hele tiden, det kan være et advarselsskilt.
  • Dropper fra aktiviteter. Det er absolutt greit at interessene endres. Men hvis nye ikke tar plass, det kan også være et advarselsskilt.
  • Vanskeligheter med relasjoner. Når barn og tenåringer kjemper med venner, eller bare bruke mye mindre tid enn de pleide å ha med dem, det er et rødt flagg.
  • Farlig oppførsel. En viss risiko er normalt, spesielt hos tenåringer, men hvis det er nytt og vedvarende, det er kanskje ikke normalt. Enhver selvskadende oppførsel, som å kutte, fortjener oppmerksomhet med en gang.
  • Vedvarende fysiske klager, som magesmerter, hodepine, eller annen smerte. Tydeligvis må du få en grundig kontroll for eventuelle vedvarende smerter. Men sinn-kropp-forbindelsen kan være veldig sterk; Noen ganger har mennesker som er deprimerte fysiske smerter som føles veldig virkelige.
  • Utmattelse. Dette er et annet symptom som må sjekkes grundig ut, siden det er mange medisinske årsaker til at en person kan ha kronisk tretthet. Men depresjon er en av dem.

Hvis du ser noen av disse hos barnet ditt - eller andre endringer i atferd som du ikke kan forklare og ikke virker riktig for deg, snakk med legen din eller oppsøk en psykolog i ditt område. Ikke ignorere atferden eller prøv å bortforklare dem. Bedre trygt enn beklager, og som med så mange forhold, jo før du får depresjon, jo lettere er det å behandle.