Hjem >> barns helse >> Tenåringer får mindre søvn,

Tenåringer får mindre søvn,

som øker risikoen for hjertesykdom .content-repository-content img {object-fit:cover; }

Tenåringer får mindre søvn i disse dager - og det kan gjøre dem mer sannsynlig å få hjertesykdom som voksne.

I løpet av de siste 20 årene har søvnmengden som tenåringer får har falt betydelig. Bare omtrent halvparten av dem sover regelmessig mer enn syv timer, med eldre tenåringer som sover mindre enn yngre - som, gitt at den anbefalte mengden er åtte til ti timer, er dårlige nyheter.

Dette er dårlige nyheter av alle mulige årsaker. Kroppene våre trenger søvn. Når vi får mindre søvn, ikke bare er vi sprø, vi er mindre i stand til å lære ny informasjon, reaksjonstiden vår er lengre, vi kan ha atferdsendringer eller psykiske problemer - og det påvirker helsen vår.

I en studie som nettopp ble publisert i tidsskriftet Pediatri , forskere så på sovevanene til 829 ungdom mellom 12 og 16 år, med en gjennomsnittsalder på 13. De fant ut at en tredjedel av dem sov mindre enn sju timer hver natt, og nesten halvparten av dem sov fullt ut i mindre enn 85% av den nattlige søvntiden.

Men det er her det blir bekymringsfullt. Forskerne fant at de som fikk mindre søvn, hadde større sannsynlighet for å ha en høy "metabolsk risikoscore." Det var mer sannsynlig at de hadde magefett, høyt blodtrykk, og unormale blodlipider, samt insulinresistens, noe som øker risikoen for diabetes.

Så det er ikke bare det at søvnfattige tenåringer er mer sannsynlig å gjøre det dårlig på skolen, være deprimert, og havner i bilulykker, de er også mer sannsynlig å ha hjertesykdom når de er voksne.

Mens lekser, andre aktiviteter, og tidlig skolestart bidrar absolutt til at tenåringer får mindre søvn, den største synderen ser ut til å være elektroniske enheter. Det blå lyset fra dem kan vekke hjernen, gjør det vanskeligere å sovne ("Night Shift" -innstillingen på telefonene tar ikke helt hånd om dette problemet) - men mer vanlig, tenåringer holder seg ganske enkelt sent oppe ved å bruke dem.

Dette krever handling. Vi kan ikke bare lene oss tilbake og si at "tenåringer vil være tenåringer" når det gjelder søvn - ikke når deres fremtidige helse er i fare.

Her er hva foreldre kan gjøre:

  • Lag en regel om at elektroniske enheter blir slått av en time før tenåringen må sovne (det vil si åtte til ti timer før de må våkne). Det er best hvis de blir belastet utenfor soverommet, slik at det ikke er fristelse til å svare på varsler. Et annet valg er å ha telefoner på “Ikke forstyrr, ”Som demper alle varsler unntatt alarmer (selv om kjøp av en vekkerklokke er et levedyktig alternativ som mange glemmer om i disse dager).
  • Gjennomfør denne regelen.
  • Prioriter søvn. Sitt med tenåringen din og se hvordan tiden deres blir brukt, og kartlegg dagen slik at de kan komme seg i seng i tide. Hvis leksene og andre aktiviteter gjør det umulig å få minst åtte timers søvn, da må noe gi. Fysisk og psykisk helse må være viktigere enn hva de gjør i stedet for å sove.
  • Støtte samfunnets innsats for å få senere videregående skoletid. Tenåringer er biologisk koblet til å sovne sent og sove sent, og når vi får dem til å stå opp veldig tidlig på skolen, vi gjør bare alt verre.

Vi vil at barna våre skal ha en god fremtid. Derfor snakker vi med dem om å unngå tobakk, medisiner, og alkohol, om å jobbe hardt på skolen og holde seg unna trøbbel. Og det er derfor vi må snakke med dem om søvn.

Følg meg på Twitter @drClaire