Hjem >> barns helse >> Treningsparker i flere generasjoner

Treningsparker i flere generasjoner

.content-repository-content img {object-fit:cover; }

Offentlige parker ser mye annerledes ut enn for bare et tiår siden. Sikker, finner du husker og vipper, men i dag er de større, kraftigere, og mer ergonomisk designet. Og de er ofte sammen med fargerikt utendørs treningsutstyr, gjør lek på multigenerasjonelle treningsparker til en flott trening for barn i alle aldre, til og med foreldre og besteforeldre. Og det er intensjonen. "De trenger en mulighet til å være aktive sammen med barna de er sammen med, "sier Lindsay Adeyiga fra KaBoom, en ideell lekeplassbygger som har opprettet dusinvis av flere generasjons parker over hele landet.

Men å utøve lyst til din indre 7-åring i disse parkene har en risiko som kan føre til skade for deg. "Min bekymring er at det er så innbydende, noen kan bli fristet til å hoppe på utstyret og leke uten å varme opp, og skade en muskel, "sier Madhuri Kale, fysioterapeut ved Harvard-tilknyttede Brigham og Women's Hospital.

Det du finner på flergenerasjons treningsparker

En treningspark med flere generasjoner inkluderer vanligvis en stor barnfokusert struktur med steder for barn å klatre, lysbilde, svinge, henge, og hoppe. Lekeplassutstyret er voksenvennlig:husker er romslige; lysbildene er brede, med slake bakker; og vipper har støpte seter som er enkle å sitte på.

I nærheten av lekeplassen finner du ofte treningsutstyr, slik som ergonomisk formede stenger for å holde på for knebøy eller modifiserte veggopprykk; liggende sykler og benpress for å bygge bein, hofte, og kjernemuskler; en press over hodet for å bygge skulder- og armstyrke; og til og med elliptiske eller langrennsmaskiner for en total kroppsøkt.

Ved riktig bruk, utstyret kan hjelpe deg med å forbedre balansen, styrke, fleksibilitet, bevegelsesområde, og koordinering. For å hjelpe deg med det, skilt med instruksjoner og illustrasjoner er ofte lagt ut nær hver treningsstasjon.

Det kan også være turstier og steder for samspill mellom eldre og yngre mennesker, som sitteplasser og piknikbord malt med bordplater (som brikker).

Fordeler med flere generasjons treningsparker

Treningsparker for flere generasjoner er gratis, og du kan besøke dem på din egen timeplan. Og det er mer:

  • Treningsmaskinene ligner lekeapparater. Hvis du ikke liker å trene, du kan føle at du bare spiller, jobber ikke.
  • Du kan trene med vennene dine, barn, eller barnebarn. Å være sammen med andre hjelper til med å avverge ensomhet og depresjon, som er forbundet med kronisk sykdom.
  • Å trene med andre mennesker er en motivator. "Du får en sunn følelse av konkurranse hvis du ser andre mennesker trene, "sier Kale.
  • Det er ingen som dømmer deg eller forteller deg hvilke maskiner eller øvelser du bør prøve, eller hvor lenge du skal trene. Du kan spille, akkurat som et barn.

Risikoen ved treningsparker i flere generasjoner

Men parkene har også risiko, og de går utover å trene uten oppvarming. For eksempel, hvis du trener uten ekspertovervåking, du kan gjøre det feil og skade deg selv. Hvis du er fanget i ånden av spilletid eller konkurranse, du kan overdrive det og risikere muskelskade. I tillegg, Det kan være vanskelig å ta av og på lekeapparater, som kan øke risikoen for et fall.

Hva du bør gjøre

"Hold deg unna lekeapparater eller utendørs treningsmaskiner hvis du har balanseproblemer og kan falle, eller hvis du har blitt operert hvor som helst langs torso i løpet av de siste 12 ukene, fordi du kan ødelegge et snitt, "advarer Kale.

Hvis du er frisk, sørg for å varme opp før du prøver utstyret. Ta med barna eller barnebarna en rask spasertur. Gjør det til et løp (men la dem vinne, så du ikke overdriver). "Selv bare en kort spasertur vil bidra til å få blodet til å pumpe og muskler fylt, "Sier Kale.

Deretter, Vær oppmerksom på treningen du får, og ikke gjør mer enn du ville på et treningsstudio. Men ha det godt og nyt øyeblikkene med barna eller barnebarna. Derfor dukker disse parkene opp over hele landet. Det er et ekteskap av moro og fitness for å oppmuntre kvalitetstid og god helse for alle. Og det er en endring til det bedre.