Hjem >> barns helse >> Hjernerystelse omsorg for barn og unge:Nye anbefalinger

Hjernerystelse omsorg for barn og unge:Nye anbefalinger

.content-repository-content img {object-fit:cover; }

Det har vært mye oppmerksomhet på hjernerystelse hos ungdom, spesielt fra sport, de siste årene. Det er bra at vi tar mer hensyn til hjernerystelser. Som historiene om tidligere National Football League -spillere viser oss, hjernerystelse kan føre til livslange problemer.

Problemet for leger, foreldre, og trenere har vært at mens vi ønsker å gjøre det riktige når et barn får hjernerystelse, vi vet ikke hva som er det riktige. Så det er gode nyheter at Centers for Disease Control and Prevention (CDC) har gjennomgått all forskningen og kommet med anbefalinger for å hjelpe oss når vi bryr oss om barn med hjernerystelse.

Anbefalingene gjenspeiler det faktum at hvert barn som har hjernerystelse er annerledes. Hver skade er forskjellig, åpenbart, men det er mer enn det. Noen barn er mer sannsynlig å ha problemer, for eksempel de som har hatt hjernerystelse tidligere eller har læringsproblemer, psykiske problemer, eller nevrologiske problemer. Interessant, barn hvis familier er stresset av årsaker som fattigdom, kan ta lengre tid å komme seg etter hjernerystelse. Og det er litt wild card -faktor også:Noen ganger tar barn uventet lang tid å komme seg - eller omvendt, komme seg veldig raskt.

Oversikt over nye anbefalinger for hjernerystelse

  • De fleste barn med hjernerystelse trenger ikke CT- eller MR -skanning. Hvis det var en alvorlig skade eller barnet har alvorlige eller uvanlige symptomer, da er det verdt å gjøre for å være sikker på at det ikke er indre blødninger, et brudd, eller annen skade. Mesteparten av tiden med hjernerystelse, det er ingenting å se - og det er ikke verdt risikoen eller utgiftene som er involvert i disse studiene.
  • Bruk riktig verktøy for å stille diagnosen. Det er noen symptomer vi forbinder med hjernerystelse, som dårlig hodepine, svimmelhet, tap av minne om ulykken. Men fordi det ikke alltid er klart, det er nyttig å bruke en sjekkliste eller spørreskjema som er "validert, "Betyr at det har vist seg å nøyaktig plukke ut personer med hjernerystelse fra de som bare har en dårlig klump i hodet og ikke hjernerystelse. CDC viser noen verktøy som anbefales.
  • Når et barn har hjernerystelse, vurdere risikofaktorer for langvarig utvinning. Som jeg sa ovenfor, noen barn tar lengre tid å bli bedre - og selv om vi aldri kan forutsi sikkert, Det er viktig å tenke på det på skadetidspunktet. Dette kan hjelpe leger ...
  • Gi utdanning for foreldre og omsorgspersoner om hjernerystelse og hva du kan forvente. De fleste med hjernerystelse blir helt bedre innen en til tre måneder. Det er viktig at pasienter, familier, og trenere vet hva alle symptomene er etter hjernerystelse - og vet ikke bare hva som er normalt, men også hva som er et tegn på et problem. For eksempel, søvnproblemer, svimmelhet, og humør kan være normalt, men hvis noen av disse symptomene blir verre, det er viktig å ringe legen.
  • Hjelp barn å gå gradvis tilbake til normale aktiviteter etter hjernerystelse. Resten - ikke bare kroppen, men også sinnet - er viktig de første to til tre dagene etter hjernerystelse, men etter det er det viktig å begynne å gå tilbake til det normale. Når folk hviler helt lenger enn det, det tar faktisk lengre tid å bli bedre!

Kommer tilbake til det normale etter hjernerystelse

Gradvis er stikkordet for å komme tilbake til trening og skole - og det er her familier, leger, skoler, og trenere må jobbe sammen. Grunnideen er å starte sakte og se hvordan barnet gjør det. Hvis de gjør det bra, de kan gjøre litt mer skolearbeid eller trening. Hvis de ikke gjør det bra, betyr at de har flere symptomer, det er der utdanningen kommer inn - de burde gjøre mindre og gå saktere. Prosessen med å komme tilbake til det normale livet kan ta noen dager, eller noen måneder. Det må skreddersys for hvert barn og hver situasjon, derfor er samarbeid så viktig. Det er også veldig viktig å ikke forhaste prosessen, spesielt når det gjelder å gå tilbake til en sport der hjernerystelse er vanlig, som fotball, hockey, eller fotball. Hvis et barn får en ny hjernerystelse mens det fortsatt er i ferd med å komme seg, det vil ta dem mye lengre tid å bli bedre og sette dem i fare for varige funksjonshemminger.

Behandling av hjernerystelse er viktig, men det er enda viktigere å forhindre dem. For å lære mer om hva alle kan gjøre for å forhindre hjerneskade, besøk CDCs Heads Up -side.