Hjem >> barns helse >> Indusere arbeidskraft på full sikt:Hva er fornuftig?

Indusere arbeidskraft på full sikt:Hva er fornuftig?

.content-repository-content img {object-fit:cover; }

I generasjoner, jordmødre og leger har sett etter måter å etterligne menneskelig fysiologi og presse kvinnens kropper til å føde. Syntetiske hormoner kan brukes til å starte og fremskynde arbeidskraft. Myke ballonger og tangpinner plassert ved siden av livmorhalsen kan forme en vei gjennom fødselskanalen. Selvstimulering kan spontant utløse naturlige arbeidssendere.

Men starten på arbeidet er fortsatt en kompleks og mystisk prosess. Og en del av dette mysteriet er å finne ut hvilke kvinner som skal fremkalle, når skal man få arbeidskraft, og hvordan. Nå, en landemerke studie kjent som ARRIVE har gitt litt klarhet.

Hva forteller studien oss om å fremkalle arbeidskraft?

Dette multisenteret, randomisert, kontrollert studie som involverte tusenvis av kvinner, sammenlignet resultatene av indusert arbeidskraft mot "forventningsfull ledelse" - bare ventet på at arbeidskraften skulle begynne. Alle deltakerne i studien ventet sin første baby, og alle var innen en uke etter forfallsdatoen. For de fleste kvinnene, livmorhalsen var egentlig ikke åpen ennå. Ingen spesielle metoder ble brukt for å fremkalle arbeidskraft, akkurat det som var standard ved hver institusjon.

Resultatene var interessante. For babyen, lignende antall komplikasjoner og behov for intensiv behandling forekom i begge gruppene. Derimot, sammenlignet med å vente på arbeidskraft, induksjon reduserte sannsynligheten for at babyen ville trenge hjelp med å puste. Amningssuksess var ikke forskjellig mellom de to gruppene.

Den store nyheten? Induserende arbeidskraft var forbundet med en lavere hastighet på keisersnitt (ca. 19% mot 22%).

Hva annet er viktig å vite?

Det er verdt å påpeke at den totale graden av keisersnitt blant kvinner i studien er ganske mye lavere enn landsgjennomsnittet. Studiedeltakerne var også yngre, mer sannsynlig å være svart eller latinamerikansk, og mer sannsynlig å ha offentlig forsikring enn den generelle befolkningen av kvinner som får sin første baby. Så disse resultatene vil ikke gjelde alle kvinner likt. Også, av alle pasientene som opprinnelig var kvalifiserte og ba om å bli med i studien, bare omtrent en tredjedel valgte å delta. Det kan være at kvinner som velger å delta i en studie av induksjon av arbeidskraft, hadde en spesiell tilbøyelighet som kan forskyve resultatene. Det forteller oss også at mange kvinner kanskje ikke ønsker å få fødsel. Og, mens sjansen for keisersnitt var lavere hos de induserte pasientene, arbeidskraft tok lengre tid enn det gjorde for de kvinnene som ventet på arbeidskraft for å sparke inn av seg selv.

Leger anbefaler noen ganger å indusere fødsel og fødsel til fordel for babyen, mor, eller begge. Hypertensive sykdommer, inkludert kronisk høyt blodtrykk og preeklampsi, er farlige forhold som kan kreve raskere levering. Over tid, helsen til morkaken som gir næring til fosteret kan forverres, som fører til mangel på vekst og lave fostervann. Når slike problemer oppstår, Å fremkalle fødsel er passende. Andre forhold - for eksempel diabetes som krever insulin og til tider, morens alder - kan være gode grunner til å indusere. Men selv uten medisinsk grunn, ARRIVE -studien forteller oss at det faktisk kan være tryggere å indusere fødsel hos noen kvinner enn å vente på at det skal skje arbeid.

Bør en kvinne velge å få fødsel?

Så, Bør en kvinne velge å bli indusert? Svaret kan være ja hvis hun får sin første baby, er ikke imot ideen om å indusere arbeidskraft, og er innen en uke etter forfallsdatoen. Derimot, fordelene blir mindre tydelige hvis egenskapene hennes er forskjellige fra de som deltok i studien i ARRIVE -studien. Det er best for en kvinne å diskutere alternativene med helsepersonellet.

Vi vet heller ikke ennå hvordan lengre arbeidskraft og lengde på sykehusopphold forbundet med induksjon påvirker kostnaden for omsorg. Og de fleste arbeids- og leveringsenheter er ikke bygget eller bemannet på riktig måte for å imøtekomme økningen i belegg som ville resultere hvis mange flere førstegangsfødende ble indusert på full sikt. Så, mens ARRIVE -studien har svart på noen kritiske spørsmål om å fremkalle arbeidskraft, noe av mysteriet gjenstår.