Hjem >> barns helse >> Barneseter er kun for biler (hvordan ikke bruke et bilbarnesete)

Barneseter er kun for biler (hvordan ikke bruke et bilbarnesete)

.content-repository-content img {object-fit:cover; }

Barneseter er avgjørende for å holde spedbarn trygge når de transporteres i biler eller andre kjøretøyer. Det er det de er ment for - og det er det alle som de skal brukes til, eller konsekvensene kan være dødelige.

Når du har en av disse bilbarnesetene som løsner fra en base og kan bæres, det er veldig fristende å la babyen ligge i den etter å ha transportert ham. Hvis han sover, du kan ta ham med dit du går og la ham sove - ingen vil vekke en sovende baby - mens du gjør gjøremål eller besøker eller hva du skal gjøre. Hvis du forlater ham hos en barnevakt, bilsetet virker som et praktisk sted for ham å sove. Og når du er hjemme, bilsetet kan virke som et flott sted å sette Baby når du trenger hendene fri.

Bortsett fra at ingenting av dette er en god idé.

I en studie publisert i tidsskriftet Pediatri , forskere så på informasjon om 11, 779 spedbarnssøvnrelaterte dødsfall. De fant ut at 3% av disse dødsfallene fant sted i sittende enheter, og av dem, 63% satt i barneseter.

Flertallet av disse dødsfallene fant sted i barnets hjem og i nærvær av en forelder eller foresatte - men risikoen var høyere når barnet ble tatt hånd om av en barnepass eller barnevakt. Det var andre risikofaktorer, også:

  • personen som overvåker barnet sov (34%)
  • historie med bruk av mors narkotika under graviditet (24%)
  • eksponering for passiv røyking (23%)
  • baby født før 37 ukers graviditet (23%)
  • element (som et teppe) til stede (20%)
  • et nytt søvnmiljø (18%)
  • lav fødselsvekt (16%).

Det var også en høyere risiko når babyen ble løst spent inn i setet - og når den var alene i bilen.

Dette er grunnen til at American Academy of Pediatrics anbefaler det bilbarneseter skal bare brukes til reiser . Det er det de er designet for:å holde babyer trygge i tilfelle en krasj eller annen reisehendelse. De var ikke designet for å holde babyer trygge under søvn; for det, babyer må være på en leilighet, fast overflate uten sengetøy eller noe annet rundt dem.

På et minimum, hvis du tar med babyen inn i bilsetet, du må

  • hold øynene dine på ham hele tiden
  • sørg for at han er trygt spennt inn, på samme måte som du ville gjort det i bilen.

Men den bedre ideen er å bare ta ham ut. Hvis det ikke er en barneseng eller servise eller et annet trygt sted å sette ham dit du skal, ta med deg en bærbar. Snakk med legen din om det sikreste, rimeligste valget hvis du har spørsmål. Hvis du er hjemme og Baby trenger oppmerksomhet og du trenger hendene fri, vurdere en bæresele.

Komfort er nøkkelen til å få livet til å fungere som forelder. Men sikkerhet kommer først.