Hjem >> barns helse >> Defusere "Benadryl -utfordringen":Diskuterer fare med tenåringer

Defusere "Benadryl -utfordringen":Diskuterer fare med tenåringer

.content-repository-content img {object-fit:cover; }

La oss starte med konklusjonen:Foreldre til tenåringer må hjelpe dem å forstå at bare fordi de har blitt "utfordret" til å gjøre noe, betyr det ikke at det er en god idé. Men så enkelt som det høres ut for oss, det er vanskelig for mange tenåringer å forstå.

Den siste utfordringen i nyhetene er "Benadryl -utfordringen" som dukket opp på TikTok, en populær videoplattform for sosiale medier. Tanken var å ta mye Benadryl (difenhydramin, et vanlig antihistamin) for å forårsake høye, med hallusinasjoner. Selv om det er sant at difenhydramin kan gjøre deg høy og få deg til å hallusinere, når du tar for mye av det kan du også få anfall, besvime, har hjerteproblemer, eller til og med dø. Og faktisk, legevakter over hele landet har behandlet overdoser av difenhydramin, og minst ett dødsfall har blitt tilskrevet utfordringen.

Farlige utfordringer appellerer til tenåringer

Til ære for TikTok, de sier at de har tatt ned videoene og overvåker eventuelle nye. Da jeg søkte på nettstedet selv, ingenting kom opp da jeg søkte "Benadryl." Men det er ikke som om det er den eneste utfordringen der ute på sosiale medier. Vi har hatt kanelutfordringen, muskatnøttutfordringen, og andre liker "Kiki-utfordringen" der folk går ut av saktebiler og danser sammen med dem, eller "skallenbryterutfordringen" som, vi vil, snakker for seg selv. Å bli kvitt alle utfordringer er egentlig ikke mulig; det er et spill whack-a-mol.

Grunnen til at tenåringer gjør dette er faktisk forankret i evolusjonsbiologi. Ungdommen og den unge voksne hjernen vokser og endrer seg raskt for å dekke behovene til deres spesielle øyeblikk i livet. Når tenåringer kommer inn i voksenlivet og blir uavhengige, de trenger å kunne lære mye informasjon raskt. Hjernen deres er satt opp for å hjelpe dem med å gjøre det.

Å gå inn i voksenlivet og bli selvstendig krever også å være modig og ta risiko. Det er så mye som er nytt og skummelt når du går inn i voksenlivet, det er derfor mange av oss er glade for at vi er forbi den delen av livet. Utviklingen av ungdomshjernen tar det i betraktning, også:den siste delen av hjernen som skal utvikles er prefrontal cortex, delen som hjelper oss å kontrollere våre impulser og unngå risiko. I midten av 20-årene eller så, prosessen er fullført.

Jobber med tenåringshjernen

Dette betyr ikke at foreldre, lærere, og andre burde bare kaste opp hendene og slutte å prøve å snakke med tenåringer om å ta sikrere beslutninger. Vi må absolutt prøve, dag etter dag. Men det betyr at vi må forstå hvorfor disse utfordringene kan ha så mye appell, og hvorfor tenåringer kanskje ikke fullt ut setter pris på risikoen. Det betyr at vår innsats ikke bare må pågå, men forståelse. Vi må jobbe med tenåringshjernen, ikke mot det.

Det er ingen enkel måte å gjøre det på. Men her er noen ideer:

  • Lytt så mye som du snakker. Stille spørsmål. Jo mer du forstår om deres oppførsel, jo større sjanse har du for å finne strategier som fungerer.
  • Ikke hopp for dommen. I tillegg til at de er koblet til å ta impulsive og noen ganger farlige beslutninger, hvis tenåringer føler seg dømt, er det mindre sannsynlig at de lytter til alt du har å si.
  • Prøv å engasjere tenåringen din med å komme med ideer for å holde ham eller henne trygg. Ikke bare kjenner de seg selv og sine jevnaldrende bedre enn deg, de kan være mer investert i en idé de kommer med selv.
  • Be om hjelp. Tenåringer hører ikke alltid på foreldre, men de kan lytte til andre voksne i livet. Og definitivt, hvis du føler at barnet ditt gjør ting som er farlige og du ikke kan stoppe dem, snakk med legen din.

Følg meg på Twitter @drClaire