Hjem >> barns helse >> Tilfeller av respirasjonsvirus tikker oppover:Hva foreldre bør vite

Tilfeller av respirasjonsvirus tikker oppover:Hva foreldre bør vite

.content-repository-content img {object-fit:cover; }

I løpet av høsten og vintermånedene, vi barneleger tenker mye på respiratorisk syncytialvirus, eller RSV. Selv om det gir de fleste bare en forkjølelse, det er den viktigste årsaken til bronkiolitt og lungebetennelse hos barn under ett år.

Når våren og sommeren kommer, Vi slutter å tenke på RSV når en baby kommer inn med en dårlig hoste. I år, selv om, er annerledes - fordi ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), det har vært en økning i rapporterte tilfeller av RSV denne våren og sommeren, spesielt i de sørlige delstatene i USA.

Hva er trendene for RSV?

Fra april 2020, tilfeller av RSV falt her, som man kan forvente på slutten av en vinter. De ble liggende hele høsten 2020 og vinteren etter i stedet for å gå opp igjen. Tiltakene vi bruker for å forhindre COVID-19, som sosial distansering, iført masker, og vasker hender og overflater mye, forhindre alle slags virus. Ikke bare så vi mindre RSV, men vi så også mindre influensa og andre vanlige virus.

Men i mars 2021, tilfeller av RSV begynte å stige. Det er vanskelig å vite nøyaktig hvorfor, men det har sannsynligvis noe å gjøre med at vi begynner å ta av oss masker og samles rundt andre mennesker igjen, da folk begynte å bli vaksinert mot COVID-19. Det er ikke hele grunnen, selv om, fordi Australia og Sør -Afrika også la merke til mer RSV enn forventet i sommermånedene (som er vintermånedene våre).

Heldigvis, tilfeller av RSV i disse landene steg ikke så høyt som det typiske høsten og vinternivået. Forhåpentligvis vil det samme gjelde her i USA. Men inntil vi vet hva som vil skje, det er viktig for foreldre å huske RSV - og være på utkikk etter problemene det kan forårsake.

Hva er symptomene på respiratorisk lidelse?

Rent praktisk, dette betyr at småbarnsforeldre, spesielt de som ble født for tidlig eller har lunge- eller hjerteproblemer, bør være på vakt mot barna sine dersom de får forkjølelsessymptomer. Spesielt, de bør være på vakt for tegn på pusteproblemer, som for eksempel

  • en hyppig hoste
  • hørlig piping
  • suger inn rundt ribbeina med pust
  • fakling av neseborene
  • problemer med å snakke, eller et svakt skrik
  • blekhet eller en blå skjær i huden
  • uvanlig søvnighet eller svakhet.

Hvis noen av disse skjer, oppsøk lege umiddelbart. Hvis ingen av disse skjer, men barnet har dårlig hoste eller høy feber, det er verdt å ringe legen for å sjekke inn. Foreldre bør gjøre det uansett, fordi COVID-19 også kan forårsake hoste eller feber.

Så mye som vi alle ønsker å få livene våre tilbake til det normale, økningen i RSV -tilfeller kan være en grunn for familier med små barn til å beholde masken offentlig enn å ta dem av. Snakk med legen din om tilfeller av RSV-og COVID-19-i samfunnet ditt, slik at du kan ta den beste avgjørelsen for deg og din familie.

Følg meg på Twitter @drClaire