Hjem >> barns helse >> Høreevaluering hos barn

Høreevaluering hos barn

Relaterte temaer
Nyfødt screeningstest Les artikkel>>

Nyfødte screeningtester

Hørselsproblemer hos barn Les artikkel>>

Hørselsproblemer hos barn

Tale og språkforsinkelse Les artikkel>>

Tale og språkforsinkelse

Hvis barnet ditt er døvt eller hørselshemmet (DHH), jo før han eller hun får diagnosen, jo bedre. Tidlig intervensjon vil gi deg de fleste behandlingsalternativene for barnet ditt.

Veien til forbedret helse

Barn med hørselstap blir diagnostisert raskere enn noensinne. Dette skyldes screening av nyfødte hørsel. Hver stat har et EHDI -program (Early Hearing Detection and Intervention). I de fleste tilfeller, hvis barnet ditt er født på et sykehus, denne tidlige hørselsundersøkelsen finner sted før du og babyen selv drar hjem.

Hvis du ikke føder på et sykehus, du bør få undersøkt babyens hørsel før han eller hun er 1 måned gammel.

Det er to hørselstester som vanligvis brukes til hørselsscreening hos nyfødte:otoakustiske utslipp og automatisert auditiv hjernestamrespons.

Otoakustiske utslipp (OAE)

Screeningen er ikke smertefull og tar bare noen få minutter. Faktisk, det vil bli gjort mens babyen din sover. En tekniker vil sette inn mykt, svampete øretelefoner og en mikrofon i babyens øreganger. Når cochlea blir stimulert av en lyd, de ytre hårcellene i cochlea vibrerer. Teknikeren kan måle denne vibrasjonen.

Automatisert auditiv hjernestamrespons (AABR)

Som OAE, denne hørselsscreeningen er ikke smertefull og utføres vanligvis mens babyen sover. Det tar 5 til 10 minutter å fullføre. Testing av hørselsveien gjør det mulig å oppdage hørselsnevropati, en mindre vanlig årsak til hørselstap. For denne testen, øretelefoner er plassert i øregangen. Sensorer (elektroder) plasseres i babyens hodebunn. Elektrodene brukes til å måle hjernestammens respons på lyd.

For de fleste babyer, disse visningene vil bekrefte at de kan høre. Selv om babyen din ikke består denne første screeningen, det betyr kanskje ikke at han eller hun har permanent hørselstap. Væske i mellomøret er noen ganger skylden. Eller, hvis baby beveget seg under testen, det kan føre til et feil resultat. Bare omtrent 3 i 1, 000 babyer blir født med permanent hørselstap.

Uansett årsak, hvis babyen din mislyktes i den nyfødte screening, han eller hun vil bli henvist til en hørselsspesialist for barn (pediatrisk audiolog). Det er veldig viktig å tilrettelegge for denne evalueringen så snart som mulig (senest 3 måneder gammel).

Diagnostisk auditiv hjernestamrespons (ABR)

Hvis babyen din mislyktes i den nyfødte hørselsscreeningen, neste test vil trolig være en diagnostisk ABR. Noen ganger, denne testen kan utføres mens babyen sover. Noen ganger rører eller våkner babyen under denne testen. Dette kan påvirke testresultatene. Av denne grunn, Det er mulig at hørselsspesialisten din kan anbefale en bedøvet ABR.

Behavioral hørselstest

For denne typen tester, barnet (vanligvis med en forelder) sitter i en lydbod. Lydboden skaper et veldig stille lyttemiljø, slik at han eller hun ikke blir distrahert av annen støy og bare kan fokusere på lyden som skapes i boden.

Hørselsspesialisten (audiolog) presenterer deretter lyder, enten gjennom høyttalere i boden eller gjennom øretelefoner. For spedbarn, audiologen vil overvåke responsen (hvis noen) på disse lydene (hodet snur mot støy, skremmende respons, etc.). Eldre barn vil kunne løfte hendene når de hører en lyd.

Resultatene av denne testen blir plottet på et audiogram, som er en graf som viser nøyaktig lydene barnet ditt kan høre. Resultatene som er kartlagt på audiogrammet, vil bidra til å bestemme graden av barnets hørselstap (hvis noen):mild, moderat, alvorlig, eller dyp.

Auditiv steady state respons (ASSR)

I likhet med ABR, ASSR bruker elektroder (sensorer) for å måle hjernens respons på lyd. Det er en automatisert test som bestemmer graden av hørselstap (hvis noen).

Akustisk refleks test

Også kalt mellomøret-muskelrefleksen, denne testen bruker svampete øretelefoner for å levere lyd til øret for å teste en ufrivillig muskelrefleks i mellomøret.

Tympanometri

Denne testen tar bare noen få sekunder og kan avsløre om det er væske i mellomøret eller påvirket voks. Det kan også avgjøre om ledningsbeina i mellomøret ikke kommer i kontakt. For testen, din hørselspesialist vil plassere en svampaktig ørepropplignende enhet i barnets øre.

Hørselstester på skolen

Når barnet ditt begynner i barnehagen, helseutdanningsavdelingen i de fleste stater vil arrangere hørselsvisninger, vanligvis gjennom ungdomsskolen. Disse screeningene administreres vanligvis av helsesøster på skolen eller talespråklig patolog. Noen ganger er screeningmiljøene ikke ideelle, men disse testene gir en uvurderlig tjeneste. Barn med mild hørselstap ble ikke diagnostisert ordentlig hvis det ikke var på skolevisninger.

Hørselstester på legekontoret

Barnets hørsel bør også sjekkes på legekontoret ved hvert besøk av godt barn (årlig fysisk). En sykepleier vil vanligvis administrere hørselsscreeningen like etter veiing og måling av barnet ditt.

Holde ørene sunne

Det er mange måter å ta vare på ørene og beskytte deg selv - og barnet ditt - mot fremtidig hørselstap.

 • Ikke bruk bomullspinner i ørene.
 • Ikke hør på musikk i full volum.
 • Bruk hørselvern eller ørepropper for å dempe lyden hvis du kommer til å være i nærheten av høye lyder, enten du er rundt høyt utstyr eller til og med på en konsert.
 • Skru ned fjernsynet til det laveste volumet der du kan høre det tydelig.
 • Hold ørene tørre.
 • Reduser risikoen for ørebetennelse ved å behandle øvre luftveisinfeksjoner riktig og rettidig.

Ting å vurdere

Hvis diagnostiske hørselstester viser at babyen eller barnet ditt har hørselstap, du har mange beslutninger å ta. Den typen hørselstap barnet ditt vil drive mange av dine valg.

Hørselstap

Hørselstap kan kategoriseres i grader (hørselstap går tapt) og også i typer (type hørselstap). Generelt, Det er fire grader av hørselstap og to typer hørselstap.

Grader av hørselstap inkluderer:

 • Mild - Med denne graden av hørselstap, barnet ditt har sannsynligvis problemer med å høre i støyende omgivelser, men kan forstå språket godt i rolige omgivelser.
 • Moderat - Et moderat hørselstap vil oftest bety at barnet ditt har problemer med å høre og forstå vanlige talelyder. Å øke volumet hjelper.
 • Alvorlig - Barn med alvorlig hørselstap kan ikke høre vanlige talelyder i det hele tatt. Noen ganger kan de høre rop.
 • Dyp - Hørselsgraden er verst i denne kategorien tap. Selv med et høreapparat, Det er usannsynlig at barnet ditt vil kunne høre talelyder.

Typer hørselstap inkluderer:

 • Ledende hørselstap - Denne typen hørselstap er forbundet med et problem i mellomøret som forhindrer lyd i å bevege seg fra det ytre øret til trommehinnen. Det kan skyldes ørebetennelse, påvirket ørevoks, væske på mellomøret, eller til og med mellomøret ikke danner slik det skulle dannes. Denne typen hørselstap kan ofte korrigeres medisinsk.
 • Sensorineural hørselstap - Dette er den vanligste typen hørselstap. Sensorineural hørselstap er forårsaket av skade på det indre øret (cochlea) eller på nervene som kobler cochlea til hjernen. Det kan skyldes genetikk (hørselstap i familien din), ved sykdom (eller medisiner for noen sykdommer som er giftige for ørene), ved at det indre øret ikke utvikler seg slik det skulle utvikles, eller ved eksponering for høye lyder. Det kan også være forårsaket av å bli eldre. Det er vanligvis ikke en medisinsk eller kirurgisk korreksjon for sensorineural hørselstap.

Instrumenter for å forbedre lyden

Avhengig av type og grad av hørselstap barnet ditt har, det er utstyr som kan hjelpe ham eller henne med å få tilgang til lyd. Å ha tilgang til lyd kan hjelpe barnet ditt med å utvikle talespråk.

 • Høreapparat - Disse enhetene brukes vanligvis bak ørene og brukes til å forsterke lyd. De gjør alt høyere. Høreapparater er ofte et godt alternativ for personer som har mildt til moderat hørselstap, og noen ganger til og med alvorlig hørselstap. De gir ikke mye fordel for mennesker med alvorlig hørselstap.
 • Cochleaimplantater -For personer med alvorlig eller alvorlig til alvorlig hørselstap, cochleaimplantater er et alternativ som vil gi dem lyd eller en følelse av lyd. Implantatet er en elektronisk medisinsk enhet som er kirurgisk implantert bak eller over øret og inne i cochlea (indre øre). Taleprosessordelen av cochleaimplantatet er slitt eksternt og inneholder en mikrofon.

Når skal du oppsøke lege

Selv med alle hørselsvisningene som er på plass for å få hørselstap så tidlig som mulig, du er alltid barnets beste talsmann. Hvis du mistenker at barnet ditt ikke kan høre godt, ring legen din og be om hørselsundersøkelse.

Symptomer på hørselstap hos babyer og små barn

 • Babyen din skremmer ikke fra høye lyder (selv når du sover).
 • Babyen din etterligner ikke lyder.
 • Babyen din vender seg ikke til stemmen din når den ikke vender mot deg.
 • Babyen din merker ikke når leker lager støy.
 • Barnet ditt snakker ikke på et alderstilpasset tidspunkt.
 • Barnet ditt reagerer ikke på enkle anvisninger når det passer alder.

Symptomer på hørselstap hos barn 3 til 4 år

 • Barnet ditt kan ikke svare på enkle spørsmål (hvem, hvor, Hvorfor).
 • Barnet ditt snakker ikke eller snakker ikke i setninger.
 • Barnet ditt kommer ikke når du ringer til ham eller henne fra et annet rom.
 • Barnet ditt reagerer ikke på musikk på radioen eller reagerer bare når volumet er skrudd opp til et høyt nivå.

Symptomer på hørselstap hos barn 4 til 6 år

 • Barnet ditt uttaler ikke ord riktig.
 • Barnet ditt snakker høyt selv i rolige omgivelser.
 • Barnet ditt unngår å snakke med voksne og andre barn.
 • Barnet ditt liker det ikke når du leser for ham eller henne.

Spørsmål til legen din

 • Hvor skal jeg ta barnet mitt for en hørselsscreening?
 • Er barnet mitt hørselshemmet eller hører det bare ikke?
 • Hvordan kan jeg kjenne igjen hørselstap hvis det utvikler seg etter hvert som barnet mitt blir eldre?
 • Hørselsvisning virker subjektiv. Er det en mer presis måte å evaluere hørsel på?
 • Hvis barnet mitt har hørselstap, kan hans eller hennes hørsel komme tilbake?
 • Hva forårsaket hørselstapet til barnet mitt?
 • Ingen i familien min er døve. Hvordan kan barnet mitt være døvt?