Hjem >> barns helse >> Sunne vaner for TV,

Sunne vaner for TV,

Videospill, og Internett

Relaterte temaer
Er barnet ditt for travelt? Les artikkel>>

Er barnet ditt for travelt?

Gi sunne vaner videre til barna dine Les artikkel>>

Gi sunne vaner videre til barna dine

Å vokse opp sunt:​​Viktigheten av å starte god ernæring tidligLes artikkel>>

Å vokse opp sunt:​​Viktigheten av å starte god ernæring tidlig

Barneunderholdning og utdanning endret seg for alltid med introduksjonen av internett. Datamaskiner, bærbare datamaskiner, håndholdte spillenheter, og mobile enheter, som nettbrett og telefoner, gi underholdning og gjøre læring morsomt. Til tross for at det var nyttig for barna våre, “skjermtiden” knyttet til bruk av datamaskiner, mobiltelefoner, tabletter, og, selvfølgelig, TV, har en bakside. For mye skjermtid kan bidra til fedme hos barn, risikabel oppførsel, søvn- og oppmerksomhetsproblemer, øyestress, angst, og depresjon. Det er flere måter du kan redusere barnets skjermtid på.

Veien til forbedret velvære

For barn over 2 år, begrense deres totale skjermtid (TV, datamaskin, telefon, og nettbrett) hjemme til to timer eller mindre om dagen. Unngå skjermtid for barn under 2. Det betyr at barnet ditt må ta noen tøffe valg om hvordan de skal bruke de to timene. Det er en stor pålegg for foreldre å håndheve, spesielt med et hus fullt av teknologi. Tips som hjelper familier å holde seg til to timers regelen inkluderer:

 • Ikke la barnet ditt ha TV, datamaskin, laptop, tablett, eller mobiltelefon på soverommet hans.
 • Ikke la barnet ditt lade sine elektroniske enheter på soverommet om natten.
 • Praktisere det du preker. Hvis du ikke vil at barnet ditt skal være bundet til elektronikken sin direkte, da bør du legge fra deg også.
 • Krever mer fysisk aktivitet. Hjelp barnet ditt med å huske hvor godt det føles å løpe, hoppe, og leke utendørs. Anbefal aktiviteter som matcher barnets interesser. For eksempel, hvis barnet ditt liker skjulte skatte dataspill, utvikle en utendørs skattejakt. American Academy of Family Physicians (AAFP) anbefaler at barna får 30 til 60 minutter fysisk aktivitet hver dag.
 • Gjør familiens måltider til en skjermfri tid. Dette oppmuntrer til livlig, middagssamtale som kan utvide barnets interesser.
 • Multitask i løpet av skjermtiden. Hvis barnet ditt velger å bruke to timers skjermtid på å se på TV, få dem til å gjøre en annen aktivitet også. Løfter vekter, brette klær, jogge på plass, og push-ups er alle gode måter å bevege deg på og nyte skjermtiden.
 • Eliminer skjermtiden som et insentiv eller en straff. Dette legger for stor vekt på aktiviteten.
 • Vurder å begrense skjermtiden til bestemte dager i uken. Anbefalingen kan være to timer per dag, men mindre skjermtid kommer ikke til å skade barnet ditt.
 • Begrens reklame og reklame. Oppmuntre barna til å dempe TV -reklame eller hoppe over internettreklame. TV -reklame er et godt tidspunkt å stå opp og gjøre noe annet i noen minutter, inkludert drikkevann, klatre i trappene, eller fullføre deler av husarbeidet.
 • Snakk med familien din om skjermtid. Det er viktig å etablere det som en kultur og en forventning i hjemmet ditt.

Hvis du har problemer med å håndheve to-timers grensen, bruk en timer. Når barnet ditt har skjermtid, vurdere å velge noe hele familien kan glede seg over, og sjekk alltid karakterer for spill, apper, og TV -programmer. Endelig, vurdere å utfordre familien din til en uke uten skjermtid, for eksempel under den nasjonale skjermfrie uken. Du kan bli positivt overrasket over resultatene.

Ting å vurdere

Skjermtid fører til en rekke helse- og velværeproblemer. Fedme, for eksempel, er resultatet av å spise for mange kalorier og ikke få nok trening. Barn som sitter foran elektroniske skjermer i lange perioder og spiser vil gå opp i vekt. Fedme kan føre til mange sykdommer over tid, inkludert astma.

Digital øyetrening kan oppstå ved å se på skjermer i lange perioder. Et barns øyne utvikler seg fortsatt mellom 5 og 13. For mye skjermtid kan føre til slitne øyne, dobbeltsyn, kløe, og brennende øyne. Øyeavlastning bidrar til hodepine, nakkesmerter, og vanskeligheter med å fokusere.

Overdreven skjermtid er skadelig for barnets følelsesmessige velvære. Barn lider ofte av angst fordi de stadig er logget på internett, spiller et videospill, eller ser på tv. Depresjon er mulig på grunn av de mange timene et barn sitter alene, ofte i mørket, engasjert i skjermtid.

Andre fysiske bivirkninger fra for mye skjermtid inkluderer søvnproblemer og fokus i klasserommet. Overdreven skjermtid kan føre til risikabel atferd, også. Å være online med venner eller fremmede kan oppmuntre barn til å delta i seksuell aktivitet, sexting, narkotika bruk, og mobbing.

Spørsmål til legen din

 • Bør barnets øyne være en viss avstand fra skjermen?
 • Får øyeavkjenning barnet mitt til å bruke briller?
 • Teller lekser med i to-timers skjermtid?
 • Kan skjermtid også skade barnets ører?
 • Bør jeg være bekymret for overdreven skjermtid på skolen?