Hjem >> barns helse >> Hvordan gjenkjenne Sleep Disorders i Babies

Hvordan gjenkjenne Sleep Disorders i Babies


Babyer er en kilde til både stor glede og stor bekymring. De synes veldig skjør og, spesielt hvis dette er ditt første barn, er det vanskelig å vite hva som er normalt. De kan lide av en rekke søvnforstyrrelser som spenner fra bare frustrerende for farlig og som forelder er det viktig å vite hvordan man skal håndtere dem.
Det første du må innse er at nyfødte ikke sove som voksne eller selv som småbarn. De sover flere timer og med et annet mønster. En typisk nyfødt sover 16 timer per dag. At søvn er i små pakker med 30 minutter til tre timer, og fordeles likt mellom natt og dag. Ved fylte ett, er et barn fortsatt sover ca 14 timer per dag, men at søvn er i lengre, mindre hyppige perioder, og de fleste som søvn vil være om natten. Så selv om hyppig oppvåkning er utmattende og frustrerende for foreldrene, er det en normal del av spedbarns utvikling og ikke en søvnforstyrrelse.
Så hva er de typer søvnforstyrrelser som kan påvirke spedbarn?
Det finnes to typer søvnforstyrrelser. parasomnier
er søvnforstyrrelser som forstyrrer søvnen, for eksempel søvngjengeri eller natteskrekk. Disse typer søvnforstyrrelser generelt ikke vises før et barn er halvannet år eller eldre. Babyer er langt mer sannsynlig at lider av dyssomnias
, som er søvnforstyrrelser som problemer med å sovne, å sove, eller å få avslappet søvn.
Disse søvnforstyrrelser er mest vanlig i et barns overgang til uavhengige søvn. Babyer lærer selv beroligende teknikker som tillater dem å falle tilbake til å sove hvis de våkner om natten. Inntil de lærer denne ferdigheten, de krever oppmerksomhet fra foreldrene sine hver gang de våkner. Det er ting du kan gjøre som vil øke hastigheten babyens kjøp av denne uavhengigheten.

 1. Legg barnet til sengs når døsig, men ikke når helt sover
 2. . bedtime rutiner kan være beroligende og hjelpe barnet til å bli døsig, men hvis de blir avhengig av dem (som ikke er i stand til å sove med mindre rocka), vil de ikke lære selv-beroligende ferdigheter. Prøv å variere sengetid aktiviteter for å redusere et barns avhengighet av dem.
 3. Når barnet våkner, med mindre du vet at det er tid for en fôring, ikke svare med en gang. Ofte etter noen minutter barnet vil slå seg ned og sovner tilbake.

  Ingen teknikken vil fungere for alle. Babyen har en individuell personlighet og hva som fungerer for noen andre kanskje ikke fungere for deg. Du må fortsette å prøve og se hva som fungerer for deg og din baby.
  En av de mest alvorlige bekymringer i løpet av en baby første året er muligheten for Sudden Infant Death Syndrome (SIDS), der noen babyer dør i søvne uten noen åpenbar grunn. Selv om mye om krybbedød er fortsatt ikke klart forstått, er det fortsatt noen grunnleggende søvn hygiene vaner som vil minimere ditt barns risiko.
  1. Babyer bør alltid settes tilbake til å sove på deres ryggen. Studier har vist at dette ett skritt reduserer forekomsten av krybbedød død med opp til 30%.
  2. Pass på at det ikke er noen puter, utstoppede dyr, eller dyner i sengen som barn kan kveles i dem. Selv en nyfødt som ikke beveger seg er i faresonen, for eksempel av en utstoppa dyr faller over ansiktet hennes. Svøping en nyfødt i et lett teppe er fin og ofte hjelper henne å holde seg i søvn.
  3. Ikke gjør rommet for varmt og kle barnet som du ville kle for seng.


   Selvfølgelig, er en artikkel på internett ikke er en erstatning for kvalifisert medisinsk råd. Ingen vet babyen din bedre enn deg. Hvis du føler at babyens søvnvaner er unormale, ta kontakt med barnelege umiddelbart.