Hjem >> allergi >> Astma Årsaker, diagnose, behandling og Prevention

Astma Årsaker, diagnose, behandling og Prevention

Astma er en kronisk sykdom som forårsaker betennelse og påfølgende innsnevring av bronkiene, hindrer passasje av luft. Det kan skyldes arvelige egenskaper, men det betyr ikke at barnet av en astmatisk person vil nødvendigvis har sykdommen.

bronkial innsnevring, som kan regress spontant eller med medisiner, truer noen ganger pasientens liv.

generelt astma kan kontrolleres med behandling og praktisering av forebyggende tiltak. Den medisinsk tilsyn er alltid viktig.

Astma kan påvirke folk i alle aldre og raser. Det er anslått å påvirke om lag 10% av barn og 6% av voksne, men forekomsten er økende over hele verden.

Opprinnelsen til astma

Luften vi puster, for å nå lungene , passerer gjennom et rør som begynner i halsen, kalt luftrøret. Ved sin base, er luftrøret oppdelt i to mindre rørledninger, de to bronkiene, hver utlading en lunge. Bronkiene, i sin tur, er delt opp i segmenter med progressivt mindre størrelse. Den minste av dem, de millioner eksisterende ved endene av denne "tre", er kalt bronkioler. Hver bronchiole ender i en liten veske, kalt alveolene. Og det er nettopp her, i alveolene som gassutveksling finner sted, absorberer blod oksygen og fjerner karbondioksid i luften som nå reise motsatt vei - alveolene, gjennom bronkiene og luftrøret, inn i nese og munn, og derfra ut av kroppen

i et anfall av astma, denne mekanismen ikke fungerer på grunn av innsnevring av bronkiene forårsaket av muskel sammentrekning av veggene i kanalene -. et fenomen kjent som bronkospasme - og også ved økningen i produksjonen av sekret (spytt) fra lungene.

i bronkial veggene av astmatikere er celler som under stimulering av forskjellige stoffer, kan føre til betennelser og påfølgende bronkospasme. Foreviget når betennelsen blir mer følsom bronkiene, forverring av sykdomsforløpet.

Årsak

astmaanfall kan utløses av flere faktorer. Pasienten eller omsorgsperson bør observere det som vanligvis utløser krisen, for å forbedre effektiviteten av forebyggende tiltak

Blant de mest vanlige triggere er:. Husstøv - inneholder midd (små edderkoppdyr kan avgi stoffer som er skadelig for kroppen), hår og fjær av dyr, allergener (hvilket som helst middel som forårsaker allergi), mat, sigarettrøyk, lukt sterke, infeksjoner forårsaket av virus, plutselige endringer i temperatur og emosjonelle faktorer.

Konstant eksponering for utløsende faktor som kan føre til astma utbrudd progressivt mer intens og hyppig. Dette kan forekomme, for eksempel de med såkalte yrkesmessig astma forårsaket av inhalering system av stoffer i arbeidsmiljøet. Når diagnosen yrkesastma er, tar det fravær fra jobb.

Diagnose

Det er basert på fysisk undersøkelse og klinisk historie. Det er viktig at legen mottar et bredest mulig utvalg av informasjon, spesielt i forhold til mulige forårsakende faktorer og av intensiteten og frekvensen av angrep.

Det er mulig å påvise obstruksjon av luftveiene ved metoder som f.eks måling av peak expiratory flow og spirometri (

også kjent som lungefunksjonen test, det er gjort med en enhet som kalles en spirometer, som måler volumet av luft inhaleres og utåndet).

diagnosen er ofte spesielt vanskelig i spedbarn og eldre. I det første tilfelle kan tilsetning av forskjellige sykdommer som astma ha klinisk tilstand karakterisert ved tungpustethet (inkludert infeksjoner forårsaket av virus). Hos eldre kan astma lett forveksles med kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) og hjertesvikt (CHF).

Det er en spesiell situasjon som heter asthmaticus, hvor sykehusinnleggelse er nødvendig, fordi krisen er alvorlig nok å ikke være i stand til å kontrollere den med de vanlige terapeutiske tiltak. I ekstreme tilfeller kan det føre til respirasjonssvikt, som krever bruk av kunstige åndedrettsvern

Symptomer

De vanligste er:. Kortpustethet (dyspné), vedvarende hoste og tungpustethet. Følelsen av tetthet i brystet når han våkner, kan bety en manifestasjon av såkalt nattlige astma. Intensiteten og hyppigheten av symptomene varierer fra person til person

Hoste -. Noen ganger det eneste symptom på astma, spesielt hos barn, vanligvis verre om natten. Det kan også blir verre og, hvis så, for å bli etterfulgt av brekninger, etter mer intens fysisk aktivitet eller i tilfelle av en infeksjon

Det er faser i hvilken symptomene blir mer intens.: De kalles astma angrep.

Behandling

det første trinnet er å identifisere de utløser av krisen, for å prøve å unngå dem. Videre bør følge en resept og lære å gjenkjenne perioder med forverring, for å prøve å hindre forverring av krisen nesten alltid kontrolleres hvis oppdaget umiddelbart.

Medisiner

De kan være lettelse, brukes i akutt krise. De er i hovedsak bronchodilators (dilate bronkiene ved å slappe av musklene i bronkialvegger)

Det kan være coticoides, "kortison", som fungerer for å redusere betennelse i bronkiene

Den forebyggende legemidlene brukes for å hindre utbruddet av beslag, så bør ikke brukes under en akutt prosess, men som langtidsbehandling, forebyggende karakteristisk. Dette er i utgangspunktet av steroider administrert ved inhalasjon (som kortison "inhalatorer") og hemmere eller leukotriene antagonister (stoffer som hemmer utløsende effekt av astma), presentert i form av tabletter.

Siden astma er en sykdom luftveiene, der det er mulig bør foretrekkes til legemidler som brukes ved innånding, slik som "sprakk", inhalasjon løsninger eller tørrpulveirnhalatorer

Prognose

Astma er en kronisk sykdom som i ekstreme tilfeller, kan også være livstruende. Men vanligvis er det er godt kontrollert med vedtakelsen av riktig behandling. I dette tilfellet kan pasienten bli kvitt symptomene, spesielt de som forårsaker mest ubehag, kortpustethet og hoste.

Astma kan begynne i barndommen, på ett punkt, regress spontant og ikke manifest for flere år for livet. I andre situasjoner, forbedrer det i ungdomsårene til senere i voksenlivet, tilbake med mer intensitet. Derfor leger er i stand til å gjøre forutsigelser som kan indikere med noen grad av sikkerhet, den sannsynlige utviklingen av sykdommen.