Allergisymptomer Under Pregnancy

Allergi rhinitt (rennende nese og lunger) som er tilstede før svangerskapet vil gå en av tre måter når du gravid. Det kan bli bedre, verre, eller opphold. Endringene er avhengig av flere faktorer, blant annet sesongmessige allergier og graviditet hormoner. Det er en type rhinitt som er særegen for graviditet, og det kalles (passende) rhinitt av pregnancy.The symptomer fra det etterligner allergi rhinitt men, er at de er ikke-allergisk i naturen, disse symptomene ikke svare på anti-histaminer .

allergier og graviditet

Allergi er veldig vanlig i svangerskapet; en fjerdedel av gravide kvinner opplever dem. Ikke en eneste av dem langtids allergikere - kvinner uten kjente tidligere allergier klage på symptomene bare under svangerskapet. Mange av de innestengte symptomene ikke er allergi overhodet, men de er et resultat av hormon-indusert hevelse inne i nesegangene (som også kan gjøre faktiske allergi angrep mye mer ubehagelig). Andre, derimot, kan komme til å være indikatorer på nyoppdagede allergier.

Mange kvinner som arbeider med allergiske reaksjoner under graviditet vil heller ikke ta noen allergi medisiner. Nysing, hoste, rennende nese og rennende øyne er tenkt å være en del av svangerskapet erfaring og også tanken på de mulige farene ved allergi medisin til henne fosteret kan holde en kvinne langt fra stoffet telleren. Selv om Food and Drug Administration (FDA) sier at ingen medisin anses helt trygt under svangerskapet (basert på det faktum at ingen kvinner som er gravide ville melde seg på narkotika tester under svangerskapet), har forskning vist at enkelte medisiner kan være relativt trygge.
allergikere mens gravide er aldri en morsom opplevelse. Du trenger ikke bare ha all svangerskapsrelaterte smerter og smerter, men nesen føles som noen fylt den med bomull og yo er stadig nyser. Noen allergi medisiner er tenkt trygt for bruk under graviditet, men det er alltid den beste ideen til å snakke med din fødselslege før du tar noen medisiner - enten over-the-counter eller reseptbelagte
Hva du kan gjøre:. Til tross det faktum at allerede blitt tatt vanlige medisiner for å takle allergi (enten resept eller høyere disken eller homøopatisk), søke råd fra legen din om deres sikkerhet mens gravid, og ikke fortsette å bruke dem før du får klarsignal. Faktisk utøveren bør være det endelige ordet om eventuelle medisiner du kanskje har lyst til å bruke. Likevel er det noen generelle dos og gjøre nots om behandling av allergi i svangerskapet: Over-the-counter (OTC) antihistaminer er vanligvis ansett som trygt i svangerskapet, selv om de gjør har noen bivirkninger, inkludert forårsaker du trøtt (og hvis du allerede er lei av vanlig graviditet trøtthet, gjør du virkelig ønsker å ta noe som vil legge til den aktuelle utmattelse?). Men før du tar noen medisiner, og med over-the-counter seg, søke råd fra din lege først for å sikre at de er trygge for svangerskapet.
Allergivaksinering er tenkt trygt for gravide kvinner, så lenge du har vært på mottakersiden av disse for en stund før du unnfanget. De fleste allergikere sier det ikke er en god idé å starte allergi skudd mens de er gravide, fordi de utløser endringer i allerede-svingende forsvarsmekanismer og kan forårsake uventede reaksjoner.
Regelmessig decongestants inneholder ingrediensen pseudoefedrin er mest sannsynlig ikke en god idé for gravide; hindre dem i løpet av første trimester særlig når de teoretiske risikoen for barnet er høyest.
Den aller beste allergi forsvar, selvfølgelig, er en stor forbrytelse. Unngå allergi triggere, hvorvidt de er katt dander eller pollen eller mugg. Unngå folk som røyker (og ikke bare på grunn av allergi, men også fordi passiv røyking ikke er bra for deg, og spesielt ille for barnet ditt), og prøv å unngå husholdning kjemikalier (for eksempel maling tynnere), noe som kan provosere allergisymptomer for graviditet.
Hva som forårsaker allergi støv, mugg, pollen, kjæledyr dander, selv kakerlakker kan alle utløse en kroppens forsvarsmekanismer for å gå inn i forsvarsmodus og tenke på disse stoffene skadelige fremmedlegemer. Montering angrepet, svarer kroppen din til disse luftbårne inntrengerne ved å slippe histaminer sammen med andre meklere som en del av et kjemikalie immunsystem. Disse kjemiske mediatorer reagerer Variert i ulike deler av kroppen: nesen blir rennende, øyne kløende og vannaktig, kan huden utvikle utslett eller elveblest, samt i lungene histaminer kan skape vanskelig å puste, akkurat som astma
<. br /> Hvis histaminer og andre kjemikalier komme inn i overdrive i hele kroppen, en person kan gå inn i anafylaktisk sjokk, som er en total system reaksjon nedleggelse som kan være dødelig.
Nesten 20 til en fjerdedel av kvinner i fruktbar alder lider av allergi. Av gravide kvinner, syv-åtte påvirket av astma. Mens allergi er anerkjent for å være en genetisk disponert tilstand, er det ikke like klart hvorfor allergiske symptomer kan bli mer alvorlig i løpet av noen kvinners graviditeter og knapt merkbar i andre mennesker.
Allergiske symptomer varierer også i hver graviditet. Så mens en ladies første graviditet kan ha vært full av rhinitt (bedre kjent som en rennende nese), i sin egen andre graviditet hun kan puste lett.
Behandling av rhinitt Mens gravid
< br /> Nasal saltvann. Rhinitt av svangerskapet har en tendens til å ikke svare på anti-histaminer eller nesespray. Dette problemet ser ut til å svare midlertidig nasal saltvann (saltvann), som er trygt å bruke under graviditet (det er faktisk ikke et rusmiddel). Nasal saltvann kan fås over disk, er billig, og kan anvendes så ofte som nødvendig. Vanligvis 3 til 6 sprayer er satt inn i hvert nesebor, forlater saltløsning inne i nesen for opp til 30 sekunder, hvoretter blåser nesen.
Anti-histaminer. Eldre antihistaminer, for eksempel klorfeniramin og tripelennamin, er de foretrukne midler for å håndtere allergisk rhinitt under graviditet, og er begge kategori B medisiner. Nyere antihistaminer for eksempel over-the-counter loratadin (Claritin® /Alavert® og generiske former) og resept cetirizin (Zyrtec®) vil også være graviditet kategori B medisiner.
Decongestants. Pseudoefedrin (Sudafed®, mange generiske former) kan være den foretrukne oral decongestant å behandle allergisk og ikke-allergisk rhinitt mens hun var gravid, men bør unngås i løpet av første trimester, som det har vært knyttet til spedbarn gastroschisis. Denne medisinen er graviditet kategori C.