Hjem >> allergi >> Typer Astma og Triggers

Typer Astma og Triggers

I vårt Tennessee kontoret vi har blitt spurt om hva astma er og hvordan det kan utløses. Anslagsvis 17 millioner mennesker som bor i USA har selvrapportert astma. Astma er en kronisk sykdom preget av tungpustethet, tetthet i brystet og /eller kortpustethet. Hvis ubehandlet astma kan være dødelig.

Symptomer

Symptomene på astma kan være: overdreven hoste mens du trener eller etter trening, kortpustethet, piping mens puste, og en stram følelse i brystet. Dersom du eller noen du bryr deg om opplever disse symptomene, ta kontakt med en allergolog. Din allergolog vil kunne fortelle deg årsaker til symptomene. Allergi venstre ubehandlet de kan utvikle seg til astma, så det er viktig å se en allergolog når du først begynner å oppleve problemer.

Astma symptomer er forårsaket av innsnevring (innstramming av muskler) og betennelse (hevelse og irritasjon) av luftveiene. Når en pasient lider av en astma angrep musklene rundt luftveiene krampe, blir slimhinnemembranen fôr luftrom betent og stigninger, og store mengder slim flyt i luftveiene alle bidrar til innsnevring av luftveiene. Dette øker motstanden i luftveiene og gjør det lettere å puste vanskeligere.

årsaker og typer

Årsakene til astma symptomer er allergener, irritanter, luftveisinfeksjoner, og /eller trening kan utløse astmasymptomer. Astma er plassert i ulike kategorier etter symptom triggere. Disse kategoriene er:

Allergisk Astma utløst av allergiske reaksjoner på allergener som kjæledyr dander, støv eller støvmidd, mugg eller pollen

Seasonal Astma utløst av sesongmessige allergiske reaksjoner på allergener som trær. , gress eller ugress.

ikke-allergisk astma utløst av irritanter i luften som du puster slik som tobakksrøyk, tre røyk, rom deodorizers, fersk maling, og parfyme.

Mosjons- induced astma utløst av trening eller fysisk aktivitet.

Nocturnal astma kan oppstå i en pasient med noen av de nevnte typer av astma, men astma symptomer vil øke eller forverres om natten.

Astma er den vanligste kroniske sykdommen blant barn. Dersom et barns astma forblir ubehandlet, kan det føre til tap av søvn, mosjon begrensninger, fravær, akuttmottaket besøk, og i noen tilfeller død. Astma hos voksne eller barn kan effektivt behandles med medisiner og "trigger" unngåelse. Igjen, mottar medisinsk hjelp for astma er viktig.

Hvis du er bekymret for deg selv eller noen du bryr deg om ta kontakt med allergolog om dine symptomer. For mer informasjon besøk vår hjemmeside på allergi, astma, & Sinus Center.