Hjem >> avhengighet >> Hvorfor er det viktig å være eksplisitt når vi snakker om bruk av stoffer

Hvorfor er det viktig å være eksplisitt når vi snakker om bruk av stoffer

5. november kl. Los Angeles County Medical Examiner's office kunngjorde at sangeren Mac Miller døde av en dødelig kombinasjon av fentanyl, kokain, og alkohol i Studio City, California, hjem. Men mens USAs opioidkrise fortsetter å kreve livet til private borgere og kjendiser, som Miller, Tom Petty, Prins, Lil Peep, og andre, det blir enda viktigere å destigmatisere stoffbruk, og det starter med hvordan vi snakker om det.

"Fentanyl er ekstremt farlig og misforstått, "Jess Keefe, Seniorredaktør i Shatterproof, en ideell organisasjon som arbeider for å stoppe stigma rundt bruk av stoffer, forteller Bustle. Myter rundt fentanyl, som var involvert i hvert av overdosedødsfallene ovenfor, gjøre det vanskeligere for folk å snakke nøyaktig om sin rolle i dagens opioidkrise, og om stoffbruk generelt. "Den uberettigede frykten og panikken gjør ting verre, "Keefe sier, "og det er vanskeligere for folk å få hjelp."

Selv om det er utvilsomt følelsesmessig lettere å gå rundt dødsårsaken når en kjær dør av en overdose, unngå å snakke om det, eller snakke eufemistisk om det, kan forsterke farlige ideer om avhengighet. Det fremmer ideen om at rusmisbruk er skammelig, eller bør holdes hemmelig. Lengre, det gjør det mye vanskeligere for mennesker som har rusmisbruk å få hjelp.

Rusforstyrrelse "må være i alles ansikter fordi det er en epidemi av en grunn, "terapeut Lindsay Chester, LCSW, CASAC, forteller Bustle.

Katharine Lotze/Getty Images Entertainment/Getty Images

I 2017, en mor fra Ohio bestemte seg for å bryte barrieren ved å skrive en ærlig nekrolog om sønnens død av en overdose heroin.

"[Adam Bear] vil alltid bli husket for sin sjarmerende personlighet, avvæpnende utseende, og innbydende smil, "hans mor Michelle Benson skrev, som Cleveland ABC News affiliate News 5 rapporterte. "Dessverre, han vil også bli husket som en statistikk. "Nekrologen fortsatte med å detaljere Bears kamp med heroinbruk, og den ga informasjon om hvor du kan få hjelp.

I boken hans, Dreamland:The True Tale of America's Opiate Epidemic, journalist Sam Quinones utforsker dette temaet grundig. "Foreldre avskyr å snakke om barnas avhengighet. Når de dør, de kamuflerer det i en smakfull dødsårsak. Noen foreldre blir offentlig. Men altfor få gitt de enorme tallene, "skrev han på bloggen sin. I boken hans, han beskriver at det tok så lang tid å komme i gang med å bekjempe opioidepidemien i USA fordi mange foreldre ikke sa tydelig om barnas dødsårsak.

Quinones og Keefe sammenlignet stillheten med de første dagene av HIV/AIDS -epidemien, da familier og media var forsiktige med å ikke si for mye om dødsårsak på grunn av stigmaet som omringet sykdommen. Quinones i boken hans bemerker at ett barns død av overdose ble tilskrevet et hjerteinfarkt. Selv om medisiner var årsaken til hjertesvikt, den delen ble holdt hemmelig.

"Måten stigma fungerer på, er at den lever av å sette ting i et hjørne og aldri tenke på det igjen, "Sier Keefe." Når vi snakker om folk som Mac [Miller] som er velkjente, når folk skriver nekrologer og sier at jeg ikke kommer til å gjøre noe med det, som gjør en rekke ting. Det hjelper folk som opplever disse problemene mindre alene. Å dele sine egne historier. Å snakke om disse tingene ærlig og åpent er et av de største verktøyene for å bryte stigma. "

Chip Somodevilla/Getty Images News/Getty Images

Da min far døde for 10 år siden, søsteren hans fortalte folk at hans dødsårsak var komplikasjoner fra PTSD. Hver gang, Jeg korrigerte henne og sa:Han døde av alkoholisme på et senere tidspunkt fordi han led av ubehandlet PTSD. Sannheten kan være vanskelig. Sannheten er ikke pen. Snakker din sannhet kan gjøre andre mennesker ukomfortable, men det betyr ikke at du skal slutte. Sannheten kan redde liv. Det hjelper de som kan leve med lignende kamper med å føle seg mindre alene, og det kan gjøre folk i stand til å søke hjelp.

Keefe påpeker viktigheten av å snakke om forholdet mellom psykisk helse og avhengighet. "Mange mennesker i bedring vil si at de er selvmedisinerende. Når vi snakker om bruk av narkotika i en silo, ideen om at folk skulle hente et stoff og bruke det uten grunn, det er galt. "Keefe forklarer at mye av tiden, mennesker som utvikler rusmisbruk, så fordi "de ikke får det de trenger - behandling for psykiske lidelser, eller sosial støtte. "

Mange mennesker må kanskje behandle både stoffmisbruk og psykiske lidelser for å komme seg:Min bror, som er i bedring for heroinbruk, er en av disse menneskene, og det var først da han gikk inn i et behandlingsprogram med to diagnoser som anerkjente en sykelig psykisk sykdom, at han klarte å komme seg. Hadde min far, som også levde med komorbide lidelser, fikk denne behandlingen, historien hans kan ha blitt annerledes.

Som Quinones beskrevet i sin bok, med stigma og en taushetskultur rundt både psykiske lidelser og bruk av narkotika, som begge ofte blir sett på som en slags personlig svikt i stedet for en sykdom, ikke å snakke om disse problemene sannferdig vil bare føre til flere dødsfall. Nektelse holder familier og venner som har mistet mennesker på grunn av overdoser narkotika, fra å finne hverandre og utdanne publikum.

David McNew/Getty Images Entertainment/Getty Images

Jeg er fra Ohio, grunn null for den nåværende opioidepidemien. Jeg har mistet folk. Jeg har sett barndomsvenner miste foreldreretten til barna sine. Jeg har sett folk nektet behandling og støtte. Jeg har utvekslet tekster med hektiske vennemødre midt på natten om deres savnede barn. Jeg har hjulpet venner med å komme på rehab, sendte dem gaver i fengsel, og drev folk til å få sine daglige doser metadon. Jeg holdt min fars hånd da han tok sitt siste åndedrag. Selv om jeg fortsatt gruer meg for den truende trusselen om en telefonsamtale midt på natten at noen er døde, Jeg har lenge sluttet å være følelsesladet om noe av dette, og aksepterte denne virkeligheten som en del av livet mitt. Det er i seg selv et problem.

Hvis du ønsker å støtte de i livet ditt som lever med rusmisbruk, Det er noen konkrete handlinger du kan gjøre hver dag for å bekjempe stigma. "Du kan ikke bekjempe stigma hvis du ikke har kunnskapen selv. Det er stor støtte for dine nærmeste, akkurat som det er for menneskene som sliter selv. "Chester sier." En virkelig viktig ting å vite om bruk av opiat er når du slutter å bruke i en periode og begynner å bruke igjen, har du størst risiko for overdose, fordi toleransen minker så raskt. Den andre tingen er å snakke om verdien av Narcan og hva det er og hvordan du bruker det. "Keefe foreslår å lære stigmreduserende språk og implementere det i ditt daglige liv, og bemerker at forskning har vist at stigmatiserende språk kan forverre helsemessige utfall for pasienter. "Ord betyr noe når det gjelder dette, " hun sier.

Det er ingen skam å leve med rusmisbruk, eller å ha et familiemedlem eller en venn som gjør det. Selv om det kan føle som om du er alene Det er støttegrupper i alle lokalsamfunn der du kan få hjelp for avhengighet eller motta støtte hvis du har en kjær som lever med avhengighet. National Institute on Drug Abuse rapporterte at det var 72, 000 overdosedødsfall i 2017, og 30, 000 av de involverte fentanyl. Dette er for mange. Mac Miller, Tom Petty, og Prince døde av flere medikament toksisitet. Faren min døde av alkoholisme. La oss snakke om det.

Hvis du eller noen du kjenner søker hjelp til bruk av rusmidler, du kan ringe SAMHSA National Helpline på 1-800-662-HELP (4357).