Hjem >> Kviser >> 10 enkle og naturlige måter å bli kvitt Acne

10 enkle og naturlige måter å bli kvitt Acne

Er du ute etter akne løsninger som virkelig fungerer? Den gode nyheten er, enten du er en tenåring eller en voksen som lider av akne, trenger du ikke å leve med det. Her kan du finne 10 super enkle og effektive måter å bli kvitt akne.

1. Ikke plukk, trykk eller gni kviser.
Disse handlingene faktisk øke sebum produksjon og brudd membranene under huden din. Infeksjonen og sebum vil spre under huden din og føre til mer kviser. Dessuten risikerer du å øke sjansene for å forlate arr i ansiktet ditt.

2. Vask ansiktet to ganger om dagen med en mild suppe.
Det er enda bedre hvis du kan kjøpe svovel-baserte såpe spesielt for akne. Hvis huden din er for fet, bruk en såpe med benzoylperoksid. Ikke bruk grove svamper, børster, eller noe lignende i ansiktet ditt. Du bør imidlertid ikke over-vaske ansiktet fordi det faktisk vil stimulere talgkjertlene til å produsere mer talg som vil øke din akne.

3. Sjekk om det er på grunn av maten.
For mange mennesker, kan matallergi forårsake svært alvorlig akne tilstand. Du bør unngå å spise for mye fet og krydret mat. Nyere studier har vist at akne kan også være forårsaket av melk som inneholder hormoner samt sjømat med forholdsvis høye nivåer av jod. Hvis det er mulig, kutte ned på disse matvarene. Andre matvarer du kan vurdere å unngå er: sukker, meieriprodukter, fritert mat, kjøtt, mutter Butters, etc. På den annen side, er det antatt at grønne grønnsaker, vegetabilske juice og matvarer rike på sink kan hjelpe lindre akne tilstand.

4. Drikk mer vann hver dag.
"Åtte glass vann om dagen kan holde acne unna." sier Jennifer Thoden, en respektert akne ekspert. Årsaken er at vann kan bære avfall ut av kroppen vår og det virkelig bidrar til å helbrede og forebygge acne bluss-ups.

5. Ikke bruke sminke hvis mulig.
Makeup-produkter kan tette porene, føre til mer hudormer og kviser. Hvis du må bruke sminke, sørg for at den er vannbasert. Sørg for å rengjøre makeup børster regelmessig og renser huden din før du sover.

6. Ikke bruk fet produkter.
Unngå produkter som hår pomades, intens oljebaserte ansikts kremer og fet rensemidler.

7. Hold ansiktet rent.
Ikke hvil haken på hendene eller stadig berøre ansiktet ditt. Regelmessig sjampo håret og holde den av ansiktet ditt, spesielt når du sover.

8. Trening moderat
som det hjelper på blodsirkulasjon og eliminering av giftstoffer.

9. Stay stress.
Studier har vist at stress ikke bare forverrer akne blusse opp, det også forverrer den generelle hud tilstand. Snakk med dine venner, lytte til favorittmusikken din, eller ta en tur i parken. Det er mange ting du kan gjøre for å være stress gratis.

10. Få solskinn og frisk luft.
Sunshine stimulerer vitamin D i kroppen, et viktig vitamin for sunn hud. Frisk luft og solskinn kan også redusere stress (tips # 9) og øke oksygen til huden. Ikke bli brent i solen selv. Brent og tungt brun hud danner et lag på huden som ikke exfoliate raskt nok, og kan føre til blokkerte porer.