Ved hjelp av prevensjon piller for akne Control

Bruk av p-piller for å kontrollere acne bluss vinduer kan eller ikke kan være en effektiv.

Vanligvis de første tegn på acne utvikle under oppvekst, når hormon nivået begynner å heve. Når hormonnivåene surge, sebaceous kjertler som ligger på bunnen av hver hårsekken, produsere overflødig olje. Denne oljen kombinert med døde hudceller og skitt blir fanget i hudens porer og akne utvikler seg.

Siden akne kan utløses av varierende hormonnivåer i kroppen, står det til grunn at akne kan vises på ulike ' stadier i livet når hormonnivået endrer slik som pubertet, graviditet og overgangsalder. Det gjør også fornuftig at kontrollerende hormon nivåer kan bidra til å redusere akne utbrudd.

Bruk av p-piller for behandling av akne er et forsøk på å regulere hormoner. Det er viktig å forstå at hver menneskekroppen inneholder både mannlige og kvinnelige hormoner. Aktiv talgkjertler er et resultat av økende nivåer av mannlige hormoner - testosteron og androgener. P-piller inneholder kunstige kvinnelige hormoner - østrogen og /eller gestagen. Teorien er at p-piller stenge eggstokkene som produserer upassende mannlige hormoner slik at en mer balansert mannlige /kvinnelige hormonet blanding.

Det er problemer med å bruke p-piller for å kontrollere akne. Noen kvinner kan faktisk legge merke til deres akne forverres med bruk av p-piller til østrogennivået bli dominerende.

Kvinner som tar p-piller og som legger merke til at deres acne blir verre bør diskutere situasjonen med sin lege. Ulike merker av p-piller har ulike nivåer av hormoner. Bytte til et annet merke kan bringe acne tilbake under kontroll. Det er flere merker som kan hjelpe rydde opp akne, men bare Ortho Tri-cyclen har blitt godkjent av FDA for behandling av akne.

Husk at du bruker p-piller for acne kontroll er bare en midlertidig løsning. Mange kvinner opplever at når de slutter å bruke p-piller, deres akne tilbake - ofte verre enn før

P-piller kan ha uønskede bivirkninger som kvalme, vektøkning, væskeansamlinger og humørsvingninger.. Det finnes også andre mer alvorlig helserisiko enn akne å vurdere. Langvarig bruk kan øke sjansene for hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Det er for disse grunner at bruk av p-piller for akne kontroll bør vurderes før alle andre behandlingsalternativer har mislyktes, og alltid med veiledning av legen .