Hjem >> diabetes >> Sunt kosthold for å kontrollere blodsukkeret

Sunt kosthold for å kontrollere blodsukkeret

.content-repository-content img {object-fit:cover; }

Hvis du har diabetes, en sunn spiseplan for deg er ikke så forskjellig fra en sunn spiseplan for mennesker uten diabetes. American Diabetes Association (ADA) gjenspeiler kostrådene som anbefales for allmennheten - det vil si en diett sentrert om frukt, grønnsaker, helkorn, belgfrukter (erter og bønner), og meieriprodukter med lite fett.

Derimot, du vil være spesielt oppmerksom på karbohydratinntaket.

Grønnsaker, frukt, og fullkorn gir mer næring per kalori enn raffinerte karbohydrater og har en tendens til å være rik på fiber. Kroppen din fordøyer fiberrike matvarer saktere-noe som betyr en mer moderat økning i blodsukkeret.

For de fleste med diabetes, karbohydrater bør utgjøre omtrent 45% til 55% av de totale kaloriene du spiser hver dag. Velg karbohydrater med omhu - ideelt sett, fra grønnsaker, helkorn, og frukt. Unngå sterkt raffinerte karbohydrater som hvitt brød, pasta, og ris, samt godteri, sukkerholdig brus, og søtsaker. Raffinerte karbohydrater har en tendens til å forårsake skarpe pigger i blodsukkeret, og kan øke triglyseridnivået i blodet.

Fiber kommer i to former:uløselig fiber, den typen som finnes i fullkorn, og løselig fiber, funnet i bønner, tørkede erter, havre, og frukt. Spesielt løselig fiber ser ut til å senke blodsukkernivået ved å forbedre insulinfølsomheten, noe som kan bety at du trenger mindre diabetesmedisin. Og en rekke studier tyder på at å spise mye fiber reduserer sjansene for å utvikle hjertesykdom - og personer med diabetes må gjøre alt de kan for å redusere risikoen.

Bilde:nitrub/Getty Images